Iğdır’da madde bağımlılığı ile mücadelede stratejik iletişim çalıştayı yapıldı.

Tarih : 2016-12-21 / Kategori : Eğitim

Iğdır’da  madde bağımlılığı ile mücadelede stratejik iletişim çalıştayı yapıldı.

             T.C, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının finanse ettiği, koordinatörlüğünü Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in yürüttüğü ve Iğdır Valiliği ile Iğdır Emniyet Müdürlüğünün de işbirliği ve desteğiyle “Madde Bağımlılığı İle Mücadelede Stratejik İletişim ” konulu uluslararası çalıştay yapıldı.

 

           Haber Ali ŞIKTAŞ;  Iğdır Üniversitesi Karaağaç kampusunda yapılan çalıştayda konuşan Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman,  Madde bağımlılığı ile mücadelede  konusunda bir çalıştay tertip edilmekte bildiğim kadarıyla ilk defa böyle bir çalıştay ilimizde gerçekleştiriliyor. Bu nedenden dolayı bu çalıştayın ilimizde yapılmasından dolayı emeği geçen Iğdır üniversitesinde öğretim görevlimiz Zeynep Müjde Sakar hanımefendiye ve rektörlüğümüze teşekkür ediyorum. Madde bağımlılığı dediğimizde aklımıza ilk önce insanların geçici sürede olsa üzüntüsünü kederini paylaşmak için bir madde kullanmaları bu maddeler sigara alkol den başlıyor uyuşturucuya kadar çıkıyor. Bunlar zamanla insanlarda psikolojik, fizyolojik, biyolojik ve toplumsal açıdan insan sağlığında yaralar açıyor.   İçimizde belki sigara alkol kullananlar vardır bırakmak istiyorlardır ama bırakamıyorlardır. Bırakmaları için tedavi gerekiyor.  Kullanıcılarda bedensel ve psikolojik yönden sıkıntılar oluşmaktadır. Bu tür maddeleri kullananlar suça yöneliyor. Veya suç işlemelerini kolaylaştırıyor. Bu nedenle madde bağımlılığıyla mücadele etmek insanlığın ortak bir sorunudur. Ve bu sorunu çözmek içi ülkeler çeşitli stratejiler uyguluyorlar. Politikalar uyguluyorlar. Ülkemizde de bu konuda büyük çalışmalar var. Uyuşturucu konusunda sıkıntılar var. İlin valisi olarak asayiş toplantılarında bu konuya özellikle dikkat ediyoruz.  Artılarımız ne eksiklerimiz ne bunları tartışıyoruz. Çözüm önerileri arıyoruz. Okullarımız ve üniversitelerimizin çevresinde uyuşturucu madde satışı yapanlar var bunlar el altından yapıyorlar. Bunlarla mücadele konusunda bir takım önlemler alıyoruz. Bu konuda yabancı ülkelerden gelen konuklarımızda kendi ülkelerindeki uyuşturucuyla mücadele konusunda çeşitli bilgiler sunacaklar. Uyuşturucuyla alkolle mücadelede neler  yapıyorlar bunları sunacaklardır. Panalistlere sunumlarında başarılar diliyorum.”dedi.
               Konferansın açılış konuşmasını Proje Koordinatörü, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar yaptı.
                Sakar, yaptığı konuşmada; T.C, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının finanse ettiği, Madde bağımlılığı ile mücadelede Stratejik İletişim, konusunda Kırgızistan Katılımcısı Gali Gareev, Aıbek Omurkanov, Zhakshylky Zhumgalbekov, Doç. Dr. Akif Kirişçi / Unesco, Özbekistan Katılımcısı  Abdülvali Saybnazarov, ülkelerinde madde bağımlılığı ile mücadelede izledikleri yolları ve çalışmaları sunacaklardır. Iğdır’da ilkini gerçekleştirmenin gururunu duyuyoruz. Ümit ediyoruz ki edineceğimiz bilgiler doğrultusunda gereken çalışmaları yaparız Tüm katılımcılara ve panelistlere teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
                Doç. Dr. Akif Kireşci’ nin moderatörlüğünü  yaptığı çalıştayda  Kırgızistan’dan  Gali Gareev  Aıbek Omurkanov ,Zhakshylky Zhumgalbekov ,Özbekistan’dan  Abdülvali Saybnazarov ,Rustam Saybnazarov , Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı ,Muhammed Mushap Şimşek , K.K.T.Cumhuriyetinden  Prof. Dr. Çağlar Özel Prof. Dr. Mahmut Göçer ,Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı ,Faysal Güden , uyuşturucu konusunda bildiri sunarak yapılan çalışmaları anlattılar.
             Çalıştay sonunda Kırgızlar Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’a milli Kırgız kıyafeti kalpağı hediye etti. Plaketler  ve katılım belgeleri verildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.