IĞDIR ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR TESİSLERİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Tarih : 2017-03-28 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ AÇIK SPOR TESİSLERİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

            Vali Alpman, Günümüzde üniversitelerin sadece uluslararası eğitim yapan kurumlar olmasına rağmen bölgelerine, yörelerine sosyal ve kültürel alanda katkı sağlayan kurumlar haline geldiğini belirtti.    

           Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma” Açık Spor Tesislerinin Iğdır halkımızın sürekli faydalanabilecekleri bir yaşam merkezi haline gelecektir.”

      Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsü’nde yeni yapılacak olan Açık Spor Tesislerinin temel atma törenine Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Iğdır İl Jandarma Komutanı Kahraman Dikmen, Melekli belediye Başkanı Alivarol, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Orman ve su İşleri Müdürü Taner Tazegün, İl Tarım Müdürü Özkan Yolcu,  Iğdır gençlik hizmetleri ve spor İl müdürü Kasım Aydoğdu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Sami Çermik’in  yanı sıra bazı kamu kurum amirleri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
      Kötü hava koşulları nedeniyle temel atma töreni Kapılı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreni Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Açık spor tesislerinin 56 bin m²  alan üzerine kurulacağına ve 1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı saha ile hizmete gireceğini belirten Rektör Alma, şunları söyledi: “2014 yılında yapımı tamamlanan, 7.600.000 (Yedi Milyon Altı Yüz Bin Türk Lirasına) mal olan 6.660 m² kullanım alanına sahip; içerisinde bilardo, masa tenisi, fitness aletleri dahil toplam 79 farklı sportif alet ve ekipman ile donatılmış olan 6 adet jimnastik salonu bulunan, 1300 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuza ek olarak; Bugün sizlerle birlikte 56.000 m² (elli altı bin metrekare) alan üzerine kurulacak olan;  1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı sahanın temel atma merasimini gerçekleştireceğiz. Temelini atacağımız bu sosyal donatıların tamamlanmasıyla birlikte, Suveren yerleşkemiz bir üniversite kampüsü olmanın yanı sıra; öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, lojman sakinlerimizin ve Iğdır halkımızın sürekli faydalanabilecekleri bir yaşam merkezi haline gelecektir.”  
    Toplam 5.000.000 TL (Beş Milyon Türk Lirasına) mal olacak bu tesislerinin 2017 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı planladıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Alma “Sosyal tesislerin yanı sıra, kampüsümüzde halka açık botanik bahçe ve mesire alanları oluşturarak kampüsümüzün yeşil Iğdır’a yakışır bir kampüs haline gelmesini sağlayacağız. İnsanın olduğu yer ihya olur düsturuyla yerleşkemize öğrenci yurdu kazandırma çalışmalarımıza başlamış olduğumuzu da sevgili öğrencilerimize buradan müjdelemek istiyorum. Sosyal tesislerimize yakın bir yerde temelini atacağımız öğrenci yurdumuz ile birlikte, burada ağırlayacağımız öğrencilerimizin hem sosyal hem sportif açıdan güzel vakit geçireceklerine inanıyorum. Iğdır aynı zamanda spora olan ilgisi ve yetiştirmiş olduğu ulusal - uluslararası başarı elde etmiş sporcuları ile adından sıkça söz ettiren bir şehrimizdir. Biz de Iğdır Üniversitesi olarak bu potansiyelin farkında olarak sosyal tesislerimizi Iğdırlı gençlerimizin de hizmetine sunacağız. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuza bu yıl ilk defa öğrenci alımına başlayacağımızı sevgili Iğdırlı gençlerimize müjdelemek istiyorum. Öğrenci alımı ile birlikte Iğdır ve civar illerdeki gençlerimizi üniversitemize kazandırarak şehrimizin ve ülkemizin sporuna önemli katkılar sunacağız. Üniversitemize öğrenci alımı sadece beden eğitimi alanıyla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda farklı alanlarda önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde birçok bölüm açacağız. Tuzluca ve Aralık ilçelerimizde meslek yüksekokullarını açarak bu ilçelerimizin gelişimine ve ekonomisine katkı sunmaya gayret edeceğiz. Hayata kazandıracağımız projelerimizle, Iğdır şehrimizin; tarihi, kültürel, sanatsal, beşeri ve coğrafi güzelliklerini gün yüzüne çıkaracak, bunları birer turizm potansiyeline dönüştürerek Iğdır’ın tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayacağız.  Bu kapsamda öncelikle Tuzluca’daki tuz mağaralarının sağlık turizmine kazandırılması çalışmalarına başlamış olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bilime katkı sunmak adına, Iğdır Üniversitesinin ön sıralarda tercih edilebilir bir üniversite olabilmesi adına, bölgemizin gelişimine, tanıtımına ve ekonomisine faydalı olabilmek adına dinamik ve genç ekibimle bu tesislerimizle birlikte birçok projeyi, eseri sizlerin destek ve dualarıyla hayata kazandıracağız. Fırsat buldukça projelerimizle ilgili bilgi aktardığımız başta sayın valim, sayın milletvekilim ve sayın belediye başkanımın desteklerini hep yanımızda gördük. Bu destek Iğdır için yapacaklarımız için bize güç verdi.
     Özellikle Üniversite-şehir bütünleşmesini sağlamak adına Irk, din, dil mezhep ayrımı yapmaksızın bütün farklılıkların bir zenginlik olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Kampüsümüzün kapılarını Iğdırlı gençlerimize ve halkımıza açarak onlarla kucaklaşacağız.  Bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum temsilcilikleri ve diğer bütün paydaşlarla etkileşim ve işbirliğini kalıcı hale getirerek sorun alanlarında çözüm yolları arayacağız. Özellikle kampüsümüz ile şehir merkezi arasındaki ulaşım sorununun giderilebilmesi ve öğrencilerimizin olası mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Gençlerimiz, öğrencilerimiz bizim göz bebeğimiz burada bulunma sebebimiz. Onların daha iyi koşullarda eğitimlerini sürdürmeleri için var gücümüzle gayret sarf edeceğiz. Açık alan spor tesislerimizin tekrar üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, emeklerinden ötürü başta yapı işleri teknik daire başkanlığı olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Temel atma törenimizi onurlandıran ve bu mutlu günümüze şahitlik eden başta sayın valim, milletvekilim, belediye başkanıma ve değerli tüm katılımcılara saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, yeni projelerle birlikte tekrar bir araya gelmek ümidiyle hepinizi selamlıyorum. ”dedi.
    Daha sonra söz konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman’ da yeni temeli atılan açık spor tesislerinin yapılması ile sadece Iğdır’da değil bölgede düzenlenecek olan birçok spor müsabakasının burada yapılabileceğini söyledi.   Yeni yapılacak olan açık spor tesislerinden üniversite öğrencilerinin, üniversite personelinin yanı sıra Iğdır halkının da hizmetine sunulması gerektiğini söyleyen Vali Alpman, günümüzde üniversitelerin sadece uluslararası eğitim yapan kurumlar olmasına rağmen bölgelerine, yörelerine sosyal ve kültürel alanda katkı sağlayan kurumlar haline geldiğini belirtti. Vali Alpman son olarak, yeni yapılacak olan açık spor tesislerinin Iğdır Üniversitesi’ne ve Iğdır halkına hayırlı olmasını diledi.
    Tören verilen ikramların ardından temel atma töreni ile son buldu.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.