Iğdır Üniversitesi Teknik Altyapısını Güçlendiriyor

Tarih : 2017-04-13 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Teknik Altyapısını Güçlendiriyor

 Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesini marka yapmak istiyoruz.” dedi.

 

    Iğdır Üniversitesi ile Türk Telekom Genel Müdürlüğü arasında, Üniversitenin teknik altyapısını geliştirmek maksadıyla çalışma toplantısı yapıldı. 
    Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Uygulama Otelinde gerçekleşen toplantıya Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Türk Telekom Iğdır İl Müdürü İzzettin Doğan ile birlikte Üniversite yetkilileri ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nden gelen bir heyet katıldı.
    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptığı konuşmada, “Iğdır her yönden gelişmeye müsait bir ilimiz. Bu güzel imkânı değerlendirmeliyiz. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinin, ufacık yerleşim yerlerinde dahi çok verimli olan Üniversiteler var. Amerika’da benim kaldığım yerin nüfusu 10 bine yakındı, ancak çok verimli çalışan üniversitesi vardı. Çağımızın imkanlarını, hele hele vazgeçilmez öneme sahip bilişim imkanlarını üniversitemize kazandırmamız bir zorunluluktur. Bu hepimizin önceliği olmalıdır. Bu toplantı ile önemli bir noktaya gelmenin altyapısı oluşacaktır. Öğretim elamanlarımız ve öğrencilerin sağlıklı bir bilimsel çalışma ortamı yakalamaları, eğitim görmeleri için iyi bir alt yapılara sahip olunmasını gerekiyor. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Iğdır Üniversitesini marka yapmak istiyoruz.” dedi.
    Türk Telekom Iğdır İl Müdürü İzzettin Doğan ise, “Rektörümüz üniversitemize ve şehrimize gerçekten bir sinerji kazandırdı. Başta bizleri, üniversitedeki personelleri ve bu şehri heyecanlandırdı. Hocamızın vizyonel bakışı neticesinde bizde heyecanlandık, acaba biz ne yapabiliriz diye düşündük. Üniversitenin şehre katkısı çok önemlidir. İnşallah buradaki bu sinerji ile Iğdır’ı kalkındırmak anlamında çok güzel şeyler yapılacağına ben ve arkadaşlarım yürekten inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
    Yapılan konuşmalardan sonra Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik personeller, üniversitemizin teknik alt yapısı konusunda ne gibi yenilikler yapılabileceği konusunda Sine vizyonlu sunum yapıtılar. Daha sonra bu konuda çalışmalar teknik ekipler düzeyinde devam edeceği belirtildi.
    Düzenlenen toplantı, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile Türk Telekom Iğdır İl Müdürü İzzettin Doğan’ın karşılıklı hediye vermesinin ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.