II. ULUSLARARASI IĞDIR SEMPOZYUMU İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tarih : 2017-04-28 / Kategori : Eğitim

II. ULUSLARARASI IĞDIR SEMPOZYUMU İÇİN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Iğdır Üniversitesi ile Toplumsal Dayanışma ve Birlik Derneği arasında II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu için işbirliği protokolü İmzalandı.

 

Üniversitemiz Karaağaç Kampüsünde yapılan protokol töreni sırasında açıklama yapan Iğdır Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu için işbirliği protokolü imzaladıklarını, Iğdır’ın gelişmesi adına bu gibi çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
     Rektör Alma “Üniversite bir şehrin zihni hükmündedir. Bu kurumdan, şehrin çehresini değiştirecek, halkın huzur ve refahını arttıracak fikir ve projelerin çıkması gerekir. Üniversite olarak inşallah, bütün idarî, siyasî ve sivil kurumlarımızla ve halkımızla işbirliği ve dayanışma içerisinde şehrimizin ekonomik gelişmesine ve sosyal huzuruna hizmet etmeyi kendimize hedef ediniyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek adına her türlü yapıcı ve katkı sunucu fikre açığız. Bu doğrultuda II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu’nun ilimize faydalı olacağına inanıyorum. “dedi. 
    TODAB-DER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Karakılıç yaptığı konuşmada; “Sayın Rektörümüz ’ün yaptığı çalışmalara baktığımızda, böyle bir bilim adamının ilimize atanmış olması heyecanımızı kat ve kat arttırdı. Göreve başladığı ilk günden yaptığı çalışmalarla hizmet etmek için geldiğini tüm Iğdır’ımızın gördüğünü düşünmekteyiz. Aynı amaca hizmet ettiğimizi düşünerek değerli hocamıza bu kutsal yolda çalışmalarına bir nebze olsun katkıda bulunmayı hedefleyerek, kendileriyle bir görüşme yaptık.    Derneğimizde Mimardan Mühendise, Doktordan Fizyoterapiste, Öğretmenden Memura alanında deneyimli üyelerimizin olduğunu zatıâlilerine ilettik ve projelerinde destek olma sözü verdik. Çok şükür kendilerinin büyük katkılarıyla işbirliğini imzaladığımız protokol ile II. Uluslararası Iğdır Sempozyumu’nu müştereken gerçekleştirecek olmanın en derin sevincini yaşamaktayız.             Dilerim üniversitemizin bu gayretlerle bir sınır ilinde olmasının da avantajlarıyla doğudaki diğer birçok üniversiteyi çalışmaları ve başarılarıyla gölgede bırakır. TODAP-DER ailesi olarak öğrencisi-Öğretmeni, Esnafı-Memuru, Okuyanı-Okumayanıyla tüm Iğdırlılar adına, sayın rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’ya şahsım ve derneğimizin oluşumunda en büyük emeği olan Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız İnan Karakuş’a bir kez daha teşekkür ediyorum. ”dedi.
    Yapılan açıklamaların ardından Rektör Alma ve TODAB-DER Başkan Yardımcısı Karakılıç protokolü imzaladı.  

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.