Rektör Alma, 24. MÜSİAD Olağan Genel Kuruluna Katıldı

Tarih : 2017-06-05 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, 24. MÜSİAD Olağan Genel Kuruluna Katıldı

          Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu'na Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da katıldı. 

    Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD'ın 24. Olağan Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş adamlarına seslenerek, "Tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın." dedi. 
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurul da, "'Terör' dediler işte kontrol altına aldık. 'Darbe' dediler işte hesabı soruluyor. Siyasi istikrar diyenler için o meseleyi de 16 Nisan'da hallettik." diyerek, iş adamlarını yatırıma davet etti.                "İçeride, dışarıda 16 Nisan için aykırı çalışanlar olmadı mı?" diye soran Erdoğan, "Oldu. Bunları biliyoruz. Kimler olduğunu gayet iyi biliyoruz ama yanıldıklarının farkına varacaklar. Diğer ülkeler bu işlere ne der? Buradan bakarak endişe beyan edenler orada da bir sıkıntı olmadığını gördüler. Öyleyse iş adamlarımıza diyoruz ki, tüm imkanlarınızla, tüm cesaretinizle yatırım yapın, üretin ihracatı zorlayın, istihdamı artırın. Böylece siz de kazanın, ülkemiz de kazansın." ifadelerini kullandı. 
    "MÜSİAD üyelerine güveniyorum"
    Erdoğan, Hükümet'in yatırım yapmak, işini büyütmek isteyen herkes için krediden istihdama geniş bir alanda gerçekten çok ciddi teşvikler sağladığını kaydederek, "İş adamlarımızın bunlardan yararlanarak süratle harekete geçmelerini bekliyoruz. Bu konuda MÜSİAD üyelerine doğrusu güveniyorum. İnşallah yeni Türkiye'nin inşasını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz." diye konuştu. Türkiye'nin ekonomideki büyüklüğünü anlamak için meseleye biraz daha geniş bakmak gerektiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: "Türkiye 2002 yılından bu yana 183 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir. İstihdam sayımızı 6 milyonun üzerinde bir artışla 27 milyona çıkardık. Geçtiğimiz 14 yılda, Avrupa'da istihdam sayısını bizim kadar artıran başka bir ülke yok. Girişimcilerimizin yurt dışındaki yatırımları 37 milyar doları geçti. Müteahhitlerimizin yurt dışında üstlendikleri proje tutarı bu dönemde 300 milyar dolara yaklaştı.  Eskiden turist olarak dahi ziyaret etmeye cesaret edemediğimiz coğrafyalarda bugün iş adamlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, eğitimcilerimizle yoğun faaliyetler yürütüyoruz. Bizim bir başka özelliğimiz de kendimizle birlikte tüm insanlığın refahı ve huzuru için çalışmayı ilke edinmiş bir ülkeyiz. Ülkemizin sadece 2016 yılında yapmış olduğu insani kalkınma yardımlarının tutarı ne biliyor musunuz? 6,5 milyar dolar. 'Veren el alan elden hayırlıdır' dedik bu destekleri verdik. Eskiden bizim vatandaşlarımız tedavi için yurt dışına giderdi. Geçtiğimiz yıl, yurt dışından ülkemize 360 bin kişi tedavi için geldi.       Hamdolsun. Nereden nereye?" 
     Kurulda, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Abdurrahman Kaan ve Nail Olpak da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından İç Genel Kurul'a geçildi. İç Genel Kurul'da MÜSİAD'ın 6'ncı başkanlığına derneğin Genel Başkan Yardımcısı olan Abdurrahman Kaan seçildi. 
    Konuşmaların sonunda MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tarihi özelliği bulunan bir kalkan hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Genel Kurul sponsorlarına plaket takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.