Rektör Alma’dan, 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Tarih : 2017-07-14 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma’dan, 15 Temmuz Şehitleri Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

            Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

          Rektör Alma mesajında; “15 Temmuz kalkışması Türkiye Cumhuriyeti'nin yaşadığı en büyük ihanetlerden biridir. Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu içerisinde illegal olarak faaliyet gösteren FETÖ mensubu ve işbirlikçi vatan hainleri, başta Gazi Meclisimizi olmak üzere, ülkemizin önemli makamlarını ve yöneticilerini kontrol altına almak suretiyle yönetimi ele geçirmeye kalkışmıştır. Ancak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Yüce Milletimizin Cumhuriyete, Demokrasiye ve Milli İradeye olan inançla ortaya koyduğu kararlı direnişi,  vatanperver güvenlik güçlerimizin ve silahlı kuvvetler mensuplarının çabaları ile bu alçakça saldırı başarıya ulaşamamıştır. 
          15 Temmuz hain kalkışmasında, bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta uçurumun eşiğinden döndüğünü açıkça gördük. Aziz milletimizin, Cumhuriyet tarihinin en kritik dönüm noktalarından biri olan bu kalkışmaya karşı onurlu bir duruş göstererek iradesine sahip çıkması her türlü takdirin üzerindedir. 
          Ancak, böyle bir ihanetle bir daha karşılaşmamak için, 15 Temmuz ihanet ve alçaklığını unutmamalı, unutturmamalıyız. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da, devlet yapılanması içerisinde olmaması gereken ve gizlice devletin kılcal damarlarına/kurumlarına sızarak anti-demokratik bir şekilde devleti ele geçirmeye, milletimizi bölmeye, ülkemizi yıkmaya çalışan ve iç huzurumuzun bozulmasından medet uman her türlü bölücü örgüt ve oluşumlara karşı hukuk çerçevesinde mücadele etmek gerekmektedir. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar karşısında birlik olduğumuz zaman neleri başarılabileceğimizi bütün dünya görmüş oldu. Bu coğrafyada ebediyen yaşamamızın tek yolu, bu hain darbe teşebbüsünü engelleyen birlik ruhunu ilelebet yaşatmaktır. Temennimiz, bu ruhun daima canlı kalmasıdır. Bu bağlamda aziz şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı ve gazilerimize şifalar diliyorum.”  dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası