“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” Nahçıvan Başkonsolosluğunda Düzenlendi.

Tarih : 2017-07-18 / Kategori : Eğitim

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” Nahçıvan Başkonsolosluğunda Düzenlendi.

           Nahçıvan Başkonsolosluğun’nda “15 Temmuz Şehitleri Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı düzenlendi. Düzenlenen anma programına Nahçıvan Başkonsolosu Nihat Erşen, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Dinçer Öztürk katıldı.

 

          Programda ilk sözü alan Başkonsolos Nihat Erşen, “15 Temmuz 2016 tarihinde darbe teşebbüsünün birinci yılını anmak için toplanmış bulunmaktayız” diyerek sözlerine başladı. Başkonsolos sözlerine şu şekilde devam etti: “15 Temmuz 2016 darbe girişimi alışagelmiş türden bir askeri kalkışma değildi. Ülkenin tüm demokratik kurumlarını hedef alan bir kalkışmaydı. Türk Halkı bu kalkışmaya büyük bir özveriyle direnmiş ve tarihi bir dayanışma örneği göstermiştir” dedi. “Azerbaycan makamları, başta Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere, Türkiye’ye FETÖ ile mücadele her zaman en büyük desteği sağlayan ülkelerin başında gelmiştir. Azerbaycan’da ve özellikle Nahçıvan’da FETÖ ile mücadele konusunda alınan önlemler, devlet yetkilileri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Bu vesileyle Nahçıvan yönetimine de desteklerinden ve bu akşam bizlerle beraber olduklarından dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.
           Programda ikinci konuşmacı olarak Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Dinçer Öztürk konuşma yaptı. Genel Sekreter Dinçer Öztürk, konuşmasına “sizleri saygı ve saygı ile selamlıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Iğdır Üniversitesi adına, sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. Genel Sekreter Öztürk, “15 Temmuz gecesi, milletimizin egemenlik hakkına yönelen bu alçak darbe girişimin püskürtülmesi dünya demokrasi tarihi açısından adeta bir dönüm noktası olmuştur” diyerek sözlerine devam etti. Genel Sekreter Öztürk, “bu anlamlı günde tekrar gazilere acil şifalar, şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim. Üniversitemizin kapılarının her zaman gazilerimize ve şehit yakınlarına sonuna kadar açık olduğunu” vurgulayarak sözlerine son verdi. 
         Programda son konuşmacı olan konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sulhattin Yaşar,  “15 Temmuz’da milletimiz tıpkı Çanakkale’de, İstiklâl Savaşı’nda olduğu gibi, tek yürek oldu ve canını çekinmeden ortaya koyarak millî irâdenin en güzel örneklerinden birini daha gösterdi” dedi. Prof. Dr. Yaşar, Orhan Şaik Gökyay’ın “Bu vatan toprağın kara bağrında, sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir” milli birlik ve beraberliği vurgulayan dizeleriyle sözlerine devam etti. Rektör Yardımcısı Prof Dr. Sülhattin Yaşar, “bir kez daha 15 Temmuz şehitlerini rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Allah yolumuzu açık etsin” diyerek sözlerine son verdi. 
Program konuşmaların ardından sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası