Üniversitemizde “Türkiye’de Tarım Politikaları ve Ülke Ekonomisine Katkıları” konulu Uluslararası Sempozyum düzenlenecek

Tarih : 2017-09-27 / Kategori : Eğitim

Üniversitemizde “Türkiye’de Tarım Politikaları ve Ülke Ekonomisine Katkıları” konulu Uluslararası Sempozyum düzenlenecek

            Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi ve Iğdır Üniversitesi iş birliği ile 04-07 Nisan 2018 tarihlerinde Iğdır’da “Türkiye’de Tarım Politikaları ve Ülke Ekonomisine Katkıları” konulu uluslararası bir sempozyum düzenlemesine karar verildi.

 

           Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi’nde gerçekleşen Sempozyum Düzenleme Kurul Toplantısı’na Iğdır Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Cengiz Atlı ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Müjde Sakar katıldı.
            Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecek olan sempozyumda, Türkiye’de tarımın dünü ve bugünü, tarım politikalarının çıkış noktaları, uygulamaları, problemleri, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu şekilde dünyada tarım politikaları ile değişim nedenleri ve etkilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra Türkiye’nin tarım potansiyeli, mevcut potansiyelin ne ölçüde kullanıldığı ve gelişme imkânları da ele alınacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.