Amerika Utah Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, Rektör Alma’yı Ziyaret Etti.

Tarih : 2017-10-07 / Kategori : Eğitim

Amerika Utah Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, Rektör Alma’yı Ziyaret Etti.

            Amerika Utah Üniversitesi’nden dünyaca ünlü kuş bilimci Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı makamında ziyaret etti.

 

          Rektör Alma da Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu’nun ziyaretlerinden dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu da Üniversitemizde kurulması planlanan Yabani Kuşlar Araştırma Merkezi için gerekli destek ve yardımları vereceğini söyledi.
             Doç. Dr. Şekercioğlu, Iğdır’a gelen göçmen kuş türleri hakkında ortak çalışmalar yapılmasının biyoçeşitliğin korunması ve sürdürülebilirliği açısından önem arz ettiğini belirtti. Doç. Dr. Şekercioğlu; Iğdır Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ecevit Eyduran, Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Şahin ve Doğa ve Milli Parkları Koruma İl Müdürü Mete Türkoğlu tarafından göçmen kuşlarla ilgili çalışmaların başlatıldığını da beyan etti. Ayrıca Doç. Dr. Şekercioğlu, Üniversitemizde yürütülecek çalışmaların Utah Üniversitesi ile eşgüdümlü olacağını bildirdi.       
Üniversitemizde açılması planlanan bu araştırma merkezinin, çeşitliliğimizin sürdürebilirliği ve ortak projelerin geliştirilmesi açısından önemli olduğu ve çalışmalara hız verilmesi ortak temenni olarak ifade edildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.