Rektör Alma'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2017-10-30 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

         İstiklal Harbimiz, şanlı tarihi her daim zaferlerle dolu olan yüce milletimizin bütün olumsuzluklara rağmen sağlam iradesi, birlik ve beraberlik ruhu ve başarma azmiyle yazdığı, dünya tarihinde emsali görülmemiş bir kahramanlık destanıdır. 

Bugün 94. yıldönümünün gurur ve mutluluğunu paylaştığımız 29 Ekim 1923 ise bu büyük kurtuluş destanının zaferle neticelenen ve cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin günüdür. Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde birlik ve beraberlik içinde kenetlenme, geleceğe büyük bir ümit ve inançla bakarak azim ve kararlılıkla Cumhuriyetimizi kuruluş felsefesindeki hedeflere ulaştırarak ülkemizi, uygar ülkeler düzeyine çıkarma günüdür.
Tüm unsurlarıyla yediden yetmişe topyekûn Türk ulusunun büyük özverisi ile kazanılan cumhuriyet, egemenliğin ulusta olduğu bir yönetim biçimi olmasının ötesinde bizi demokrasi, eşitlik, hukuk devleti, temel hak ve özgürlükler gibi evrensel değerlerle buluşturan bir aydınlanma ve çağdaşlaşma tasarımıdır. Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan yükseköğretim kurumlarımız, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında, evrensel bilimin öngördüğü ilkeler doğrultusundaki çalışmalarına her daim sadakatle devam etmiştir. Biz de Ulu Önderimizin “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.” sözlerine binaen Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük güvencesi olan “düşüncesi, anlayışı, vicdanı hür” çocuklarımız ve gençlerimizle milletimizin iradesi, kadim tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle ülkemiz için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, kendi benliklerini feda ederek bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizi ve gözü pek gazilerimizi, minnet, şükran ve rahmetle anıyor; tüm öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.
   
     Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA
            Iğdır Üniversitesi Rektörü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.