Iğdır Üniversitesi Sakarya ve Nahçıvan Devlet Üniversiteleri Arasında Protokol İmzalandı

Tarih : 2017-10-31 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Sakarya ve Nahçıvan Devlet Üniversiteleri Arasında Protokol İmzalandı

          Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma,  Nahçıvan Devlet Üniversitesi’ni ziyaret ederek 4. Uluslararası Türk Dünyası Kimya ve Kimya Teknolojileri Sempozyumu için Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Heydar Muharremov ile görüştü.

 

          Birincisi Saraybosna’da, ikincisi Makedonya’da ve üçüncüsü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan sempozyumun dördüncüsü, Sakarya Üniversitesi, Nahcivan Devlet Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek. Kongrenin ön çalışmasını yapmak için, Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi ve kongre başkanı Prof. Dr. Ahmet Tutar, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Hakkı Alma ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Heydar Muharremov bir araya gelerek yaptıkları görüşme sonunda  ortaklık  protokolü imzaladılar.
           Üç üniversitenin imzaladıkları bu protokolle, kongrenin amacı; “Türk Dünyası ve Türk Dünyası’nı seven ülkelerdeki bilim insanlarını bir araya getirmek, tanıştırmak ve gelecekte ortak projeler üretmek ve kimyanın diğer tüm bilim disiplinler ile ortak çalışma alanlarını tespit emek” olarak belirlendi. Kimya ile ilgili çalışmalar yapan tüm bilim insanları, sanayiciler ve öğretmenler 26-29 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak kongreye davet edilerek görüşmelerin devamına karar verildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.