ASKERE GİDECEK GENÇLER İÇİN KINALI DÜĞÜN YAPILDI

Tarih : 2008-08-12 / Kategori : Genel Haber

Çok şükür ki, vatana kurban olacak daha çok kınalı kuzularımız var... Iğdır merkeze bağlı Küllük köyünde askere gidecek olan 22 genç için kınalı düğün düzenlendi.
       

  Küllük Köy muhtarı Mehmet Tülay ve ilköğretim okulu müdür yardımcısı Cemalettin Çatak tarafından organize edilen düğünde askere gidecek gençler ve aileleri köylüler gönüllerince eğlendiler.
          Düğünde bir konuşma yapan muhtar Mehmet Tülay, "Askerlik bir vatan görevidir. Vatan için askerlik yapılır. Bizde askere gidecek gençlerimizi ellerine kına yakarak askere yolluyoruz. Allah devletimizi, askerimizi, bayrağımızı başımızdan eksik etmesin" dedi.
          Askere gidecek gençler de "Atalarımız cenge giderken davul zurna eşliğinde giderdi. Bizde atalarımızın yolunda gidiyoruz. Bu güzel yurdu bize bıraktıkları için sağ olsunlar . Biz Türk milletiyiz vatan için canımızı seve seve veririz. Ne mutlu Türküm diyene" dediler.
     Çocuklarımız vatana feda olsun diyen anne ve babalarda, çocuklarını askere göndermenin mutluluğunu gururunu yaşadıklarını ifade ettiler.
          Düğünde askere gidecek olanların ellerine kına konuldu topluca "Hoş gelişler ola Mustafa Kemal paşa oyunu " oynanıldı. Çocuklarını askere uğurlayan aileler ve askere gidecek olan gençlerin gözlerinde asker olmanın mutluluğu vardı.
          88/3 tertip olarak askere gidecek olan 22  gencin çoğunluğunun jandarma ve komando oldukları belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.