ODUN KÖMÜR EL YAKIYOR

Tarih : 2008-08-13 / Kategori : Genel Haber

  BU KIŞ ZOR GEÇECEĞE BENZİYOR... KÖMÜR FİYATLARI AĞUSTOS AYI İLE BİRLİKTE 650 YTL GEÇTİ. İlimizde Ağustos ayı ile birlikte yakacak fiyatları yükselmeye devam ediyor. Geçen yıl tonu 400-450  YTL'den satılan linyit kömür, bu yıl 600-650 YTL'den satışa sunulmaya başlandı.
 

  Kış hazırlıkları yapan vatandaşlar yüksek fiyat karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Kömürcüler sitesinde odun ve kömür fiyatlarının arttığını gören vatandaşlar “bu fiyata ne odun  ne de kömür alınır. Bu kış zor geçeceğe benziyor. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" dediler.
            İlimizde kalorifer kömürü olan portakal linyit   Kömürü 650 YTL,  sobalık ise 600 YTL civarı, kaysı odununun tonu ise  300-350 YTL civarında satılıyor.
    Kömürcüler sitesi esnaflarından Cemalettin Adlin "bizler esnaf olmamıza rağmen  fiyatların yüksek olduğunu  kabul ediyoruz" dedi...
               Adlin: "bu sitede iş yapan arkadaşlar fiyatları yükseltmiyorlar.  Hepimiz büyük kömür tüccarlarından  alımlarımızı yapıyor, halkımıza cüzi bir farkla satıyoruz.  Vatandaş  odun kömür almaya geldiği zaman gerçekten sıkıntı çekiyor.  Allah vatandaşımıza yardım etsin yüksek olan kömür fiyatları ilerleyen günlerde daha da artacak" dedi.
         Odun kömür satan esnaflarda kendi evlerinde yakacakları odun, kömürün pahalıya mal olduğunu belirterek sıkıntı ortak sıkıntıdır dediler.
            Iğdırlı kömürcüler kömürleri Trabzon 'dan aldıklarını her ay sürekli zam geldiğini 3-5 kişinin tekelinde olan linyit kömürü istedikleri fiyata sattıklarını itiraz  haklarının olmadığını söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.