Iğdır Üniversitesinde "Spor Paneli” Düzenlendi

Tarih : 2017-11-16 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesinde

          Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu'nda, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKF) ile Iğdır Üniversitesi işbirliğinde "spor" konulu panel düzenlendi. Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit ve Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil’in katıldığı panele, Iğdır amatör spor kulüpleri yöneticileri ve Iğdırlı sporcular da yoğun ilgi gösterdi.

 

            Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Milli Sporcu Yrd. Doç. Dr. Canan Sayın Temur’un oturum başkanlığı yaptığı panele; Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez,  Teknik direktör Yılmaz Vural,  Amatör Futbol Organizatörü Seyit Ateş ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar konuşmacı olarak katıldı.
            Panelde ilk olarak söz alan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi ve Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (TASKF) olarak Türkiye'nin 81 ilinde organize olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu şunu ortaya çıkarıyor, spor adında her ilde bir elçiniz var. Bugün Türkiye'nin en uç noktasındayız; Azerbaycan, İran ve Ermenistan'a sınırı olan Iğdır'dayız. Edirne'de de Iğdır'da da aynı şeyleri konuşuyoruz. İnsanlığın, hümanizmin ve sporun dili aynı, kardeşlik, barış ve kucaklaşma. Bizde bunun tahsisi ve güçlenmesi adına çıtayı daha yükseklere taşımayı görev edinmişiz."
Teknik direktör Yılmaz Vural da futbolun hayatın oyunsallaşmış bir biçimi olduğunu söyleyerek "Karşılaşmalarda karakterler gelişiyor, kendi eğitimleri, o ülkenin eğitimleri nasıl bir karakter oluşturuyorsa, siz de öyle bir uygulama yapıyor." dedi. Kişinin karakterinin futbola yansıdığını, bu nedenle eğitimin önemli olduğunu dile getiren Vural, "Futbol topu bir obje, ayağınıza geldiği zaman kendi karakterinizi dışa vuruyorsunuz. Korkak ya da ürkekseniz başka türlü, cesaretliyseniz, atikseniz topa başka türlü vuruyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu. Vural, sözlerini "Futbolun amacı insanları mutlu etmek, futbolcular da bu amaç için çaba göstermeli" diyerek sözlerini tamamladı.
           Panelde söz alan Amatör Futbol Organizatörü Seyit Ateş de Türkiye’de profesyonel ve amatör liglerde altyapı ile ilgili bilgi verdi. 
Ülkemizde özellikle futbol olmak üzere spor branşlarının çoğunda altyapılara gereken önemin verilmediğini ifade eden Seyit Ateş, milli sporcuların yetişmesi için kulüplerin altyapılara daha fazla yoğunlaşmaları gerektiğini kaydetti.
           Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar da panelde yaptığı konuşmada, Ağrı Dağı’nın dağcılık yapanlar için dünyadaki en önemli dağlar arasında olduğunu ifade ederek Iğdır’da dağcılık konusunda çalışmaların yapıldığını fakat bu çalışmaların daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Panelin sona ermesi ile katılımcılar tarafından,  Iğdır ASKF'nin Atatürk Caddesi'ndeki yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası