TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Üniversite Proje Yarışmaları Konya’da Düzenlendi

Tarih : 2017-11-29 / Kategori : Eğitim

TÜBİTAK Tarafından Düzenlenen Üniversite Proje Yarışmaları Konya’da Düzenlendi

        TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Üniversite Proje Yarışmaları’  19-23 Kasım 2017 tarihlerinde Konya’da düzenlendi.  Toplamda 3 kategoride gerçekleşen yarışmaya 512 proje başvuru yaptı. Finale kalan 151 proje Selçuk Üniversitesi’nde sergilendi.

 

          Tez danışmanlığının, Iğdır Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu’nun yapmış olduğu Atatürk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ali Necip Nursoy ve Serkan Altınel ‘Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri’ kategorisinde ‘Beyin Dalgalarıyla Çalışan Biyonik Robot El’ projesiyle üçüncülük başarısını gösterdi.
          Proje Danışmanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu, ’Öğrencilerimizin bu başarısını tebrik ediyorum. Kısıtlı imkânlar altında bu başarıyı göstermiş olmaları takdire şayan. Dördüncü sanayi devriminin konuşulduğu bu devirde artık bitirme tezlerinin de yüksek teknolojiyi ve katma değeri yüksek ürünlerin tasarım ve geliştirmesini hedef alması gerekir. 
          Öğrencilerimiz de bu bağlamda toplumsal sorumluluğu da göz önüne alarak biyonik bir kol geliştirdiler. Serkan ve Necip’le toplum adına gurur duyuyor geleceğe ümitle bakıyorum. Öğrencilerimin, şimdi artık meslektaşlarımın bu başarılarını kutluyor daha nice başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum.’ dedi.
         Projeyi gerçekleştirenlerden Ali Necip Nursoy ve Serkan Altınel, ‘Süreç boyunca bizleri destekleyen başta danışmanımız Prof. Dr. Ömer Gündoğdu’ya ve danışman şirketimiz proje hocam’a teşekkür ederiz. Kendi kategorimizde doğu üniversitelerinden final sergisinde projesi olan tek üniversite Atatürk üniversitesiydi. Üniversitemizin bölgesinde öncü bir kuruluş olduğunu bir kez daha göstermiş olduk.  Üniversitemizi ulusal düzeyde temsil edip başarı göstermek bizleri çok mutlu etti. 
          Ayrıca yapmış olduğumuz proje insanlığa fayda sağladığı ve sektörde yerli üretimi sağlamak amacıyla, bu aşamada bırakmayıp şirket düzeyinde çalışmalar yapmak için girişimlerde bulunacağız’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.