"Nebevi Ahlak" Konulu Konferansa Yoğun İlgi

Tarih : 2017-11-30 / Kategori : Eğitim

            Iğdır Üniversitesi Genç Mütefekkir Topluluğu ile Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) Iğdır İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu "Nebevi Ahlak" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Müdürlüğünü yürüten aynı zamanda TRT 1 ekranlarındaki Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Jüriliğini üstlenen Osman Eğin ve Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. M. Harun Kıylık'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi buldu.

 

        Konferansta açılış konuşmasını yapan Genç Mütefekkir Topluluğu Başkanı Abdullah Gödelek "Biz  bu yola 3 kişi çıkmıştık şimdi ise 105 kişi ile devam ediyoruz. Geçen yıl açılış konferansı olarak Milletvekili Dr. Hüseyin Kansu, bu yıl gazeteci-yazar Mehmet Akif Ersoy, Ahmet Bulut ve Osman Eğin hocamızı getirdik. Etkinlik olarak ise ekim ayında Prof. Dr. Şadi Eren hocamız ile üniversitemiz ve ilahiyat fakültesinin tanıtımına gidildi. Bayan üyelerimiz de kız imam hatip lisesine gitti. Allah'ın izniyle 2. döneme için de 3 konferansın sözünü aldık. Bu konferanslara konuşmacı olarak Muhammed Emin Yıldırım, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Dr. İhsan Şenocak’ı davet etmeyi düşünüyoruz.”dedi.
          Gödelek’in konuşmasının ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. M. Harun Kıylık "Peygamber efendimizin ahlakı Kurandı dedi ve Peygamber efendimiz henüz peygamber olmadan öncede güzel ahlaklıydı diyerek sözlerine devam etti. Muhammedül-Emin adıyla anılıyordu.        Bunun için peygamberimiz 'Rabbim beni en güzel şekilde terbiye etti' demiştir dedi. Kıylık konuşmasının devamında "Sünnet Kuran'dan sonra 2.delildir. Sünnet peygamberimizin söz, fiil ve takrirleridir. Fakat günümüzde sünnete karşı bir durum olduğun müşahede oluyoruz.”dedi.
        Son olarak söz alan Osman Eğin de şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim’in en büyük özelliği kompleksi olmayan bir kitap olmasıdır. Konuşmalarımızda samimiyet olmadığı için, konuşmaların merkezine kendimizi koyduğumuz için kibir ve gurur olduğu için insanlar bizden hızla uzaklaşıyor. Dinimizin merkezine kalbi ve ruhu koymamız gerekiyor. Ruhun olmadığı yerde sadece matematik yapabiliriz. Bütün peygamberlerin tebliğ görevi vardır. Bu tebliğin merkezinde samimiyet vardır. Etrafımıza baktığımız zaman bir sürü problemler var. Bu problemlerle ilgilenmemiz gerekiyor. Mü'min dediğimiz insan dertli bir insandır. Bir yerde problem gördüğü zaman onu nasıl düzelteceğim diye düşünmelidir.” dedi. 
          Program plaket takdiminin ardından fotoğraf çekimi ve Kitap dağıtımından sonra sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.