Iğdır Besti Aydeniz MTAL Kütüphane Sayesinde Okuma Oranı Arttı

Tarih : 2017-12-29 / Kategori : Eğitim

Iğdır Besti Aydeniz MTAL Kütüphane Sayesinde Okuma Oranı Arttı

Iğdır Besti Aydeniz MTAL Kütüphane kurarak okulun  tüm koridorlarını kütüphaneye çevirdi

Iğdır Besti Aydeniz MTAL Kütüphane kurarak okulun  tüm koridorlarını kütüphaneye çevirdi.
Kitap okumanın insan hayatı için önemini anlatan “Hayata Seyirci Kalma, Oku, Hayatı Yakala” isimli e-twining projesine dâhil olan Iğdır Besti Aydeniz Kız Meslek lisesi, okul kütüphanesinde gözlerden uzak olan kitapların çürümesini önlemeyi ve öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlamıştır. 
           Bu amaçla Okul Müdürü Suat VURAL öncülüğünde okul Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nesrin ATEŞ’in çalışmasıyla okul kütüphanesindeki kitapların katlara taşınması kararı alındı.
           Her kata kitaplıkların yapılmasıyla okulumuzun her yanı adeta kütüphaneye dönüşmüştür. Sadece öğrencilerin değil okul personelinin de her an her yerde rahatlıkla kitap okuması için katlara masa ve sandalye de konulmuştur. 
          Böylece öğrencisi, öğretmeni ve çalışanıyla kitap okuyan bir okul ortamı yaratılmış oldu. 
          Öğrenciler ise, Kütüphanede kitap okuyorduk. Okumadığımız ve gözlerden kaçan bir çok kitap vardı. Tenefüste ve boş zamanlarımızda koridorda bulunan kitapları alıp okuyoruz. Bu uygulama sayesinde kitap okumaya ilgide arttı. Gözden kaçan ve okumadığımız bir çok kitabı okuma imkanına sahip olduk. Bu çalışmayı başlatan başta Okul Müdürümüz Suat VURAL’a  ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nesrin ATEŞ’e teşekkür ediyoruz.”dediler.  Haber : Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası