IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 9 YAŞINDA

Tarih : 2018-01-01 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ 9 YAŞINDA

        Sevgili Iğdır Üniversitesi Ailesi!
         Iğdır Üniversitesi’ne 2017 yılında atandım. Bu anlamda, Üniversitemizin 9. yaşına birlikte iştirak etmekten gurur duyuyorum. Genç bir üniversite olmakla birlikte hem bölgesel hem de ülke çapında, özellikle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında, önemli bir konumda olduğumuzu beyan etmek isterim. Tabii, bu başarının mimari olarak yalnızca kendimi görmem mümkün değil. Başta yönetim olmak üzere, tüm Iğdır Üniversitesi mensuplarının şüphesiz bu başarıda katkısı bulunmaktadır.

         Iğdır Üniversitesi ailesi olarak yaklaşık bir yılı geride bıraktık. Yeni yıla girerken iki açıdan durum değerlendirmesi yapmak gerekir kanaatindeyim. İlki geçen yılın muhasebesini yapmak, ikincisi ise yeni yıla yönelik hedefler belirlemektir. Geçen yılda, hem fiziki hem de akademik düzeyde gelişmeyi birlikte sürdürmeye çalıştık. Fiziki açıdan hem mevcut binaların hem de kampüs ortamının iyileştirilmesi adına birçok çalışma yaptık. Bunlar sizin de malumunuz. Akademik anlamda gerek yapılan bilimsel yayınlar gerekse gerçekleştirilen bilimsel ve kültürel etkinlikler anlamında, oldukça dolu bir sene geçirdiğimizi söyleyebilirim. Yapılan işbirlikleri ve imzalanan protokollerle önümüzdeki senelerde, daha etkin ve daha verimli çalışmalar yapılabilmesi için gerekli alt yapıyı hazırladığımızı ayrıca belirtmek isterim. 
         Yeni yıl, biz insanların ömür hanesinden bir yıl daha götürmekle, olumsuz bir durum arz etse de, Üniversitemiz için tam tersi yönde, her geçen yıl büyüme, gelişme anlamına gelmektedir. Özellikle Iğdır Üniversitesi ailesi olarak aramıza bu sene katılan hem öğrenci hem de akademik ve idari personel anlamında oldukça geniş bir aile olduk. 
        Gelecek yıl, Üniversitemizin kuruluşunun 10. yılına iştirak edeceğiz. Bu yüzden önümüzdeki sene daha fazla gayret göstermek durumundayız. Bu bağlamda, 2018 yılının Üniversitemiz açısından başarılarla dolu ve onun yükseliş grafiğini sürdürdüğü bir yıl olmasını temenni ediyorum.
2018 yılının başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini, bunun yanında özellikle İslam âleminde akan kanın durmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Tüm bunların yanında, yeni yılın Iğdır Üniversitesi ailesine, gönüllerinden geçenlerin yanında, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum. 
Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA
  Iğdır Üniversitesi Rektörü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası