Bakü-Kars uçak seferleri başladı

Tarih : 2008-08-25 / Kategori : Genel Haber

    Bakü-Kars uçak seferleri 11 Temmuz 2008 tarihinden itibaren  başladı. Haftanın iki günü Pazartesi ve Cuma günlerinde Bakü’den Kars ilimize uçak seferleri başlamış oldu.

İlk Uçak indiği zaman yapılan törende, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vagıf Sadıgov, "Bakü-Kars uçak seferleri bizim halklarımızın önemli bir yeriydi ve biz bundan çok mutluyuz. Uçak seferleri haftada 2 gün olacaktır. Uçak seferlerinin başlamasıyla işadamları ve vatandaşlar sürekli gidip gelebilecektir. Türkiye ile Azerbaycan arasında günbegün gelişen dostluk ve kardeşlik daha da güçlenecektir. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hava ulaşımı hızlı bir ulaşım sağladığı için her iki ülke arasında gidip gelmeyi kolaylaştıracaktır" diye konuştu.
    Azerbaycan Milletvekili Malahat Hasanova da, "Bugün, aynı milletin iki devletini birbirine yakınlaştıran bir gündür. Biz bir saat içerisinde Türkiye'nin sınırlarını aştık ve bu, buranın halkı için de büyük önem taşıyor. Uçak seferleri sayesinde Türkiye'nin bu güzel bölgesine Azerbaycan'dan insanların gelme şansı bulabilecek olmaları hepimizi sevindiriyor. Bu, Türk birliğinin kuvvetlenmesi istikametinde atılan büyük bir adımdır" ifadelerini kullandı.
Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva ise, "Karslıların Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarından çekilmediği müddetçe ve Türkiye'den toprak iddialarından vazgeçmediği sürece sınır kapısının açılmasını istemediğini gördük. Kars'ta bazılarının sınır kapılarının açılmasıyla ekonominin canlanacağını ileri sürdüklerini görüyoruz. Umuyoruz ki Karslılar, önceden tuttuğu pozisyonu hep devamlı şekilde sürdürecekler. Bakü-Kars uçak seferleri haftada 2 gün yapılacak. Talep olması durumunda sefer sayıları artırılabilecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.