YEREL SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK

Tarih : 2008-08-25 / Kategori : Genel Haber

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili  Hüseyin Tanrıverdi “yerel seçimkler zamanında yapılacak” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Manisa Milletvekili  Hüseyin Tanrıverdi Iğdır’da yerel yönetimlerle ilgili parti çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek amacıyla AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek genel bir toplantı yaptı..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, son günlerde bazılarının erken yerel seçimden bahsettiğini belirtti ve seçimlerin ne zaman yapılacağını açıkladı...
    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, “gördüğümüz bu tablo birlik ve beraberlik tablosudur, bu tablo inanıyorumki yerel seçimlerde Iğdır İlimizden bir belediye Başkanımız çıkmıştır   diyiyorum şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
   Tanrıverdi,  son günlerde bazılarının erken yerel seçimden bahsettiğini belirterek, ‘’Biz AK Parti olarak seçimlerin zamanında yapılması yönünde kararımızı verdik. Yerel seçimler 2009 Mart ayında yapılacaktır’’ dedi. Tanrıverdi, ‘’AK Parti, yapılan genel seçimlerde yüzde 47 oyla, Türkiye’nin partisi olmuştur. Yerel seçimlerde de yüzde 60 oy alarak Türkiye’nin partisi olacaktır’’ dedi. 
AK Parti’nin siyasi bir ilkeyi perçinlemek adına yerel seçimlerin zamanında yapılmasını sağlayacağını dile getiren Tanrıverdi, şunları söyledi: 
   ‘’Bazıları son günlerde erken yerel seçimlerden söz ediyor. Ancak biz AK Parti olarak, seçimlerin zamanında yapılması yönünde kararımızı verdik. Yerel seçimler, 2009 Mart ayında yapılacaktır. 4,5 yıldır yerel yönetimlerimiz ak belediyecilik anlayışını, insan odaklı hizmeti başarıyla sunu- yor. Önümüzdeki yerel seçimlerin ardından halkımıza daha da farklı hizmetler sunacağız. Yerel seçimlerde kendimize hedef olarak koyduğumuz Türkiye genelinde yüzde 60 oranını yakalayacağımıza inanıyoruz.’’ 
Türkiye’de herkesin AK Parti’li bir belediye başkanının hizmetinden yararlanmak istediğini de kaydeden Tanrıverdi, şöyle devam etti: 
‘’Biz AK Parti’liler olarak 81 ildeki halkımızın her bireyine çağdaş hizmeti götürmeye söz veriyoruz. Biz Türkiye’nin bütün illerini bölgesel ayrım yapmaksızın kucaklıyoruz. Herkese yetecek, herkese götürecek hizmetlerimiz var. Bugüne kadar yerel yönetim hizmetleri alamayan ve yerel yönetimlere partimiz dışındaki partilerden seçilenlerin ihmalleri sonucu çağdaş medeniyet hizmetlerini alamayan hangi ilimiz varsa, o hizmetleri bu illerimize de götüreceğiz. Halkımız sabırsızlıkla 2009’da yapılacak yerel seçimleri beklemektedir.’’ 
    Çıkarılan Belediye Gelirleri Yasası’nın önemine değinen Tanrıverdi, ‘’Geçmişte herkes bunun edebiyatını yapar, yasayı çıkarmak için söz verirdi. Biz hayata geçirdik’’ dedi. 
     Tanrıverdi, çıkan yasa ile vatandaşa herhangi bir yük getirilmediğini, merkezi yönetime aktarılan paranın bir bölümünün yerel yönetimlere aktarıldığını kaydetti. Bu kaynaklar ile yerel yönetimlerin de çalışmalarının daha verimli olacağının altını çizdi.
     Ak Parti Millet Vekili Ali Güner’de ”Ak Parti olarak en büyük düşmanımız ırkçılıktır herkesi kucakladık bu bir Ak Parti görüşüdür Iğdır ise hassas bir bölge biz bütün kollarımızla bir araya gelerek haksızlığın üstesinden geleceğiz. Ak Parti olarak Vekil olarak duyduğunuz bildiğiniz bir şey varsa çıkın karşımıza hesap verelim” dedi.
    Iğdır Milletvekili Ali Güner ”Erzurumu ele alırsak Erzurum Milliyetçi geçiniyor ama yerel seçimler geldiğinde farklı farklı partiler çıkıyor ortaya ama sonuçta bütün oylar Ak Partiye çıkıyor.Bizde Ezurumlular gibi haraket edip iktidardan yana olalım.Belediye seçimini kazanalım.Bizmi akıllıyız, Erzurumlular mı” dedi.
Ak Parti Genel Başkanımız burada verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Üniversite istediniz Kuruldu, Doğalgaz istediniz ekim kasımda ihalesi yapılacak, Ünlendi barajı 387 Trilyonluk bir plan çıkarılmış, İçme suyu projesi yapıldı, Ağrı dağının turizme açılması hava alanı ise söylemeye gerek duymuyorum Bakanımız bu iş 2009’da bitecek dedi. Bizde bu lafın altına imza atacağız, Kars bağlantılı Demir yolu  Kars bağlantılı doğalgaz Iğdır’dan geçiyor bunlar çok önemli bunlar nasıl olur, Ulaştırma bakanı bu iş olur dediyse başka söze gerek yok diyoruz” dedi.
     Ak Parti İl Başkanı Abdulcabbar Baştemur konuşmasında ”Bizler samimi dürüst ve etkin bir şekilde ilimiz genelinde ilçe, belde, köy ve mezra ayrımı yapmaksızın seçmenlerin tamamına ulaşmalıyız. Gittiğimiz her yerde partimizin bugüne kadar yapmış olduğu ve bundan sonra yapacağı hizmetleri anlatmak, halkımızı doğru bilgilendirmek ve il genelinde yatırım ve hizmet anlamında varsa eksiklikleri tespit etmek ve tespit edilen eksiklikleri ilgili birimlere aktararak bu eksiklikleri zamanında çözüme kavuşturmak bizim birinci derecede görevimiz olmalıdır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.