HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİ ÜNİVERSİTE BAŞARISI

Tarih : 2018-09-15 / Kategori : Eğitim

HAYDAR ALİYEV FEN LİSESİ ÜNİVERSİTE BAŞARISI

          YKS’ de Iğdır birincisi çıkaran Haydar Aliyev Fen Lisesinde, devletin ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarına katılarak sınava hazırlanan öğrenciler, Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşti. Bir kısmı ise daha iyi bölümlere girmek için tekrar hazırlanacak. Tekrar YKS ye girmek üzere hazırlanacak olan öğrenciler yüksek puanlar almalarına rağmen hayallerindeki bölümü okuyabilmek için tercih yapmadı.  Haydar Aliyev Fen Lisesinin üniversite kapılarını aşındıracak başarılı öğrencileri, yerleştikleri bölümleriyle de büyük takdir topladı. Tıp Fakültesine 9 tane öğrenci yerleşti.  Son 6 yıl içinde Tıp Fakültesine en fazla bu yıl öğrenci gönderildi. Tıp Fakültesi dışında Diş Hekimliği, Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, mimarlık fakültesi, Fizyoterapi ve rehabilitasyon, öğretmenlik fakültesine ve hemşirelik fakültesine çok sayıda öğrenci yerleşti. 

 

Ayrıca 10-14 Eylül tarihleri arasında okula yeni başlayan öğrencilere uyum eğitimi yapıldı. Yapılan uyum eğitiminde Haydar Aliyev Fen Lisesi Okul Müdürü Hikmet ULAŞ okula gelen öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulundu. Hikmet ULAŞ: Sevgili öğrenciler ;  İyi bir başlangıç iyi bir sonucu getirir.
İyi şeyler istemenin anlamı iyi şeyler verme cesaretini gösterebilmektir.
Ayrıca yine bilin ki bunları yapmadığınızda okulların bittiği gün elinizdeki karnenin notlarını ve sizin durumunuzu şimdiden ben görebiliyorum. Amacım size şimdiden neler yaptığınızda sonuçta neler olabileceğini göstermek.
Unutmayın; yarın şimdidir.
Yarınımızı şimdiden yaparız. Okul başarısı için pratik öneriler, Yarın göreceğiniz derse hızlı bir şekilde göz atın. Mutlaka yeterince uyku alacağınız bir saatte yatın. Gece geç yatmak ertesi günü kaybetmek demektir. Unutmayın eksik alınan uyku, ertesi gün öcünü alır.,  Sabah iyi bir kahvaltı yapın. Kahvaltı günün enerji kaynağıdır. Kahvaltı yapmazsanız derslerin ortasında algı gücünüz zayıflar, tükenir.  Dersi derste halledin. Etkili dinlemenin en önemli kuralı öğretmen ile göz teması kurmaktır. Etkili dinlemenin ikinci kuralı, önemli bilgileri not almaktır. Anlamadığınız konuları sorun. Bilin ki; o konu sınavlarda çıkabilir ve sorabileceğin en uygun zaman o derstir.  Derste sizin konsantrasyonunuzu bozan arkadaşlardan uzak durun.
Unutmayın; derste eğlenmek için değil öğrenmek için bulunuyorsunuz.
 Sizinle aynı hedefleri olan kişilerle arkadaş olun.  Okulda, teneffüs aralarında iyi dinlenin, iyi dinlenirseniz bilgileri zihninize iyi kaydedersiniz. Fastfood yiyeceklerden uzak durun. Bu tür yiyecekler beyin gücünü tam olarak kullanmanızı engeller.
 Okuldan eve geldikten sonra iyi bir yemek yiyin ve mutlaka yeterince dinlenin.  Her gün kesinlikle o gün gördüğünüz dersleri tekrar edin.
Unutma tekrar yoksa başarıda yoktur. Tekrar ettiğiniz konularla ilgili soru çözün. Bir konuyu anlayıp anlamadığınızı ancak sorularla bilirsiniz., Televizyon karşısında ya da gürültülü ortamlarda değil, sakin, sessiz bir ortamda ders çalışın, Yatarak ders çalışmayın. Her ders çalıştığınızda uykunuz gelmeye başlar. Mutlaka her 45 dakikada 15 dakika dinlenme arası verin., Dinlenme arasında televizyon seyretmeyin. Bir saatlik televizyon seyretmek iki saat kitap okumak kadar beyninizi yorar.,  İyi dinlenmek için dinlendirici pozitif müzikler dinleyebilirsiniz. Ders çalışırken sadece ders çalışın, müzik dinlemeyin.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.