“MESLEĞİNİ SEÇ BİR ADIM ÖNE GEÇ”

Tarih : 2018-10-26 / Kategori : Eğitim

“MESLEĞİNİ SEÇ BİR ADIM ÖNE GEÇ”

          Okul Müdiresi Derya Taşkınsu Pamuk, Bireylerin meslek seçim aşamasında, ilgi, yetenek, değer ve kişilik özelliklerine uygun kendi benlik yapılarını ortaya koyabilecekleri ve kendilerini geliştirme fırsatını sağlayacak doğru bir meslek seçimi yapmaları gerekmektedir. 100.Yıl Anadolu Lisesi olarak bu konuyu ülkemiz ve öğrencilerimizin geleceği adına oldukça önemsiyoruz.”dedi.

 

         Pamuk, Bu bağlamda iş hayatındaki çeşitli meslek gruplarından katılımcılarla meslek seçimi aşamasındaki 100.Yıl Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencileri Okul Müdiresi Derya TAŞKINSU PAMUK ve Rehber Öğretmen Kasım Can ÇELİK önderliğinde “MESLEĞİNİ SEÇ BİR ADIM ÖNE GEÇ” temalı üniversite, şehir ve meslek deneyimlerinin paylaşıldığı mesleki tanıtım söyleşisi Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirdi.
         100.Yıl Anadolu Lisesi, meslek tanıtım söyleşileri düzenleyerek öğrencilerimizin kendileri için sunulan bu bilgi paylaşım ortamından olabildiğince faydalanmalarına yardımcı olmayı ve onların bu süreci sağlıklı bir biçimde atlatmalarını görev edinmiştir. Düzenlediğimiz “MESLEĞİNİ SEÇ BİR ADIM ÖNE GEÇ”  konulu sempozyumumuza, vakit ayıran sayın Kaymakamımız Abdullah Kadıoğlu’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Turkay Otay’a,  ve tüm katılımcılara öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin adına teşekkür ediyoruz.”şeklinde konuştu.
         Tuzluca 100. Yıl Anadolu Lisesinde düzenlenen meslek tanıtım sempozyumuna, Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu, Öğretmen Turkay Otay, Doktor Muhammed Bayat, Diş Hekimi Furkan Karataş, Avukat  Zelal Malgaz, Psikolojik Danışman Zeynep Bayat, Mühendis  Büşra Otay, Mühendis Doğukan Aksoy,  Bankacı  Ayçanur Vural, meslek kavramı hakkında kendi dallarında bilgiler sundular. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.