Iğdır Üniversitesi’nde “Din Öğretiminde Kalite” Çalıştayı Yapıldı

Tarih : 2018-11-09 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi’nde “Din Öğretiminde Kalite”  Çalıştayı Yapıldı

      Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü Uygulama Oteli toplantı salonunda “Din Öğretiminde Kalite” konulu çalıştay düzenlendi. Iğdır Üniversitesi, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Iğdır İl Müftülüğü, İlim Yayma Cemiyeti, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği ve Ensar Vakfı’nın desteklediği çalıştay iki oturum halinde gerçekleştirildi. 

 

        Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadi Eren’in başkanlığında yapılan çalıştay, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Yakup Alhan’ın “Iğdır’da Din Öğretimi Şube Müdürlüğüne Bağlı Okulların Tarihsel Süreci, Okul ve Öğrenci Sayıları” sunumuyla başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi akademisyenleri hazırlamış oldukları bildirileri sunarken; İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Abdulhalim Oflaz, İlahiyat Fakültesi akademisyenleri, Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği başkanı Veli Beder, Iğdır Ensar Vakfı Şube Başkanı Ünal Zaman, Iğdır il Müftülüğü personelleri ile Iğdır’daki İmam-Hatip Ortaokul ve Lise müdürlerinin de müzakereci olarak katıldığı çalıştayda, din öğretiminde kalitenin yükseltilmesi için kurumların sorumlulukları ile okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitim-öğretim sürecindeki rolleri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Yine din öğretiminin bilimsel araştırma ve yayınlarla desteklenmesinin önemi vurgulanırken; öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki iletişimin önem arz ettiği, öğretim yöntem ve metotların ise öğrenci merkezli olması gerektiği belirtildi. 
         Katılımcılar tarafından, çalıştay bildirilerinde öne çıkan başlıkların yakın bir tarihte düzenlenecek panel ile halkla paylaşılmasının önemine dikkat çekilirken, bu başlıkların derinlemesine tartışılmasını sağlayacak yeni bir çalıştayın düzenlemesi yönünde ortak bir kanaate varıldı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.