Iğdır I. Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Kapsamında Sergi Düzenlendi

Tarih : 2018-11-09 / Kategori : Eğitim

Iğdır I. Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi Kapsamında Sergi Düzenlendi

        Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde  6-7 Kasım 2018 tarihleri arasında Iğdır Üniversitesi ile İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünün ortaklaşa hazırladığı Iğdır I. Multi Disipliner Çalışmalar Kongresi kapsamında Iğdır Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Kaplan tarafından sergi düzenlendi.

 

        Iğdır Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Belediye Başkanı Av. Murat Yikit, İKSAD Genel Koordinatörü Mustafa Latif Emek’in açılış kurdelesini kestiği sergiye 7 farklı ülkeden konuklar ile kamu kurum amirleri ve çok sayıda akademisyen katıldı.
Sergi hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, "Sergimiz geleneksel el sanatlarımızdan keçe sergisi ve resim sergisinden oluşmaktadır. Resim sergisi sanatçısı Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Kaplan Türkiye'nin yetiştirdiği seçkin sanatçılardan biridir. Sergimize çalışmalarıyla renk katmıştır" dedi.
         Türkiye'de ilk defa halı tezgâhına keçe uygulamasını gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Cavit Polat, kongre etkinlikleri kapsamında keçe ile workshop çalışması yapacağını ifade etti. 5 gün süreyle açık kalacak olan sergi, kongre katılımcıları ve öğrenciler tarafından gezildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.