BİLSEM’in Harika Çocukları Üniversitemizi Ziyaret Etti

Tarih : 2018-12-21 / Kategori : Eğitim

BİLSEM’in Harika Çocukları Üniversitemizi Ziyaret Etti

Iğdır Üniversitesi ile Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) arasında imzalanan protokol kapsamında özel eğitim alan öğrenciler, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti. 

 

Iğdır Üniversitesini tanımak ve yapılan bilimsel çalışmaları gözlemlemek amacıyla minik öğrencilere yönelik düzenlenen gezide ilk olarak Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ziyaret edildi. Minik misafirleri Teknik Bilimler MYO akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca karşıladı. Ziyaret kapsamında üstün yetenekli öğrenciler için bir program düzenlenirken; Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Öcal, MYO akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca, Öğr. Gör. Nagihan Kılıç, Öğr. Gör. Duygu Akduman ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mine Köktürk öğrenciler için çeşitli sürprizler hazırladı. 
Üstün yetenekli öğrencilere üniversitemizde yapılan çalışmalar anlatıldı
Düzenlenen program kapsamında ilk olarak Makine Bölümü laboratuvarı gezilirken, öğrencilere Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Öcal eşlik etti. Burada öğrenciler makineleri gözlemleme şansı bulurken, ilginç sorular sorarak renkli anların yaşanmasına neden oldular. Programın ikinci etkinliği ise Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Mine Köktürk tarafından gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Köktürk, bir süredir üretimlerine başladığı solucan gübresi hakkında öğrencilere çeşitli bilgilendirmeler yaparken, sülük üretimi ile ilgili çalışmalarından da bahsetti. Programın son etkinliğinde ise Teknik Bilimler MYO akademisyenlerinden Öğr. Gör. Nagihan Kılıç, böcek bilimi ve böcek çeşitleri ile ilgili bir sunum yaptı. 
Öğrencilere rehberlik eden Müdür Yardımcısı Yener Ildokuz, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını, yapılan etkinliğin öğrencilere farklı bir bakış açısı kazandırdığını ve geleceklerine küçük de olsa bir artı kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Kurum Müdürü Selahattin Pamuk ise yapılan programın planlanması ve uygulanması noktasında katkı sağlayan Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca’ ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.