Iğdır Üniversitesi 31 Basamak Yükseldi

Tarih : 2018-12-25 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi  31 Basamak Yükseldi

2017 yılında devlet üniversitelerin yayın karnesi sıralamasında Iğdır Üniversitesi bir önceki yıla göre önemli bir başarı sağladı. 

 

Buna göre, 2016 yılında 107 devlet üniversitesi arasında 90. sırada yer alan Iğdır Üniversitesi 2017 yılında 31 basamak birden yükselerek 59. sırada yer aldı. 
Tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören, ülkemizde akademik atamalar/yükseltmeler dâhil birçok alanda en başta dikkat edilen ve web ortamında yayımlanan makalelerin sıralandığı Web Of Science’ın verilerine göre Iğdır Üniversitesi önemli bir başarı elde etmiş durumda. 
Rektör Alma; “Üniversitemizin bu başarısı bizleri gururlandırdı” 
Web Of Science verilerine göre Türkiye’de bulunan devlet üniversiteleri arasında 59. sıraya yükselen Iğdır Üniversitesinin bu başarının kendilerini gururlandırdığını ifade eden Rektör Alma, Üniversitemizin sadece yayın konusunda değil hemen her alanda büyük bir gelişim sürecine girdiğini belirtti. Rektör Alma; “Üniversitemizin akademik alandaki bu başarısı, bizleri fazlasıyla memnun etti. Başarı çıtamızın bu kadar yükselmesinde emeği geçen bütün çalışama arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Üniversite olarak her alanda büyük bir gelişim ve değişim süreci içerisindeyiz. Her geçen gün yeni bölüm ve programlar açmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda açtığımız yüksek lisans ve doktora programlarıyla da akademik alt yapımızı güçlendiriyoruz. Öğrenci sayımız geçen yıla göre nerdeyse iki kat arttı. Şehit Bülent Yurtseven Kampüsümüzün peyzaj projesi de büyük ölçüde tamamlandı. Tüm bunlar, Üniversite olarak gelişmeye ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.