Kardeş Ülke Kırgızistan İle “Memorandum Of Understandıng” Protokolü İmzalandı

Tarih : 2019-04-27 / Kategori : Eğitim

Kardeş Ülke Kırgızistan İle “Memorandum Of Understandıng” Protokolü İmzalandı

        Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Kırgızistan’da düzenlenen I. Uluslararası Türk Dünyası ve Doğa ve Sağlık Bilimleri Kongresine katıldı.
         Kongre sonrası iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Kırgızistan Devlet Larabaev Üniversitesi ile ‘Memorandum Of Understandıng’ protokolü imzalandı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Kırgısiztan Devlet Larabaev Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Totobek Abdyrakhamanov’un hazır bulunduğu imza töreninde, birliktelik ve işbirliği vurgusu yapıldı. Rektör Alma, imzalanan protokol ile Türkiye ve Kırgısiztan arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.
 

          ‘Üniversitemizin Ulusal ve Uluslararası Arenada Tanınırlığını Arttırmaya Devam Ediyoruz’
           Kırgızistan’da düzenlenen kongre ve imzalanan protokol anlaşması ile ilgili bir açıklama yapan Rektör Alma, misafirperverliklerinden dolayı mevkidaşı Rektör Abdyrakhamanov’a teşekkür ederek imzalanan protokolün her iki üniversite için de hayırlı olmasını diledi. Daha sonra üniversitemizin akademik, idari ve fiziki yapılanması hakkında bazı bilgiler veren Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesinin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bu tarz işbirliği anlaşmaları ile üniversitemiz personellerinin ve öğrencilerinin dünyaya açılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Rektör Alma’nın çok önemli bir bilim adamı olduğunu ifade eden Kırgızistan Devlet Larabaev Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Totobek Abdyrakhamanov ise üniversiteler arası diyalogların arttırılması ve uluslararası gelişmelerin yakından takip edilmesi açısından bu tarz protokollerin önemli olduğunu belirterek, akademisyenlerin ve öğrencilerin bu sayede kendilerini daha da geliştirme fırsatı bulacaklarını kaydetti.
Memorandum of Understanding (MOU) kapsamında imzalanan söz konusu protokol; öğretim üyesi değişimi, öğrenci hareketliliği, ortak eğitim ve öğretim programları gibi birçok maddeyi içeriyor. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.