Geleneksel Turizm Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Tarih : 2019-04-29 / Kategori : Eğitim

Geleneksel Turizm Şenliği Renkli Görüntülere Sahne Oldu

        Iğdır Üniversitesi  Iğdır Meslek Yüksekokulu tarafından ‘1. Geleneksel Turizm Şenliği’ düzenlendi. Etkinlik kapsamında kermes, Kafkas dans ve canlı müzik gösterisi konuklara unutulmaz anlar yaşattı.
 

           Iğdır Üniversitesi  Iğdır Meslek Yüksekokulu ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğretim görevlileri ve öğrencileri Turizm Haftası kapsamında 1. Geleneksel Turizm Şenliği düzenledi. MYO bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Genber Kerimli, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dinçer Atasoy, Belediye Eş Başkanı Eylem Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
‘Öğrencilerimizi donanımlı yetiştirmek için uğraşıyoruz’
         Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Iğdır Meslek Yüksekokulu  (MYO) Müdürü Öğr. Gör. Dinçer Atasoy yaptı. Atasoy, Iğdır MYO olarak yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi. “Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’mızı 2006 yılında açtık ve yüzlerce mezun vererek sektördeki ara eleman ihtiyacını sağlamaya çalıştık. Turist Rehberliği Programını ise, 2016 yılında açtık, geçen yıl ilk mezunlarımızı verdik. Ayrıca geçen yıl Aşçılık programı da faaliyete geçti. Şu anda yaklaşık 30 öğrencimiz var. Bunun yanında önümüzdeki yıl Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programını açma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin tuz terapi alanındaki çalışmaları, bu programa öğrenci almamıza büyük bir katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Biz üniversite olarak öğrencilerimizi donanımlı yetiştirmek için en üst seviyede gayret ediyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
        ‘Sektörün ve bölgenin ara eleman ihtiyacını karşılamaktayız’
          Atasoy’un Iğdır MYO hakkında yaptıkları çalışmalarını anlatmasının ardından Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Genber Kerimli bir konuşma yaptı. Kerimli ise konuşmasında ülkemizin doğal güzelliklerinden bahsederek Turizm Haftası hakkında şu tespitlerde bulundu. “Tarih, kültür ve olağanüstü doğal güzellilerin iç çice yaşandığı ülkemizin bu özelliklerini günümüze kadar devam ettirebilmiş ender ülkelerden biriyiz. Dört mevsimin tüm özelliklerinin her zaman yaşanabildiği yöreleri, yeşil ormanları, kayak sporuna elverişli karlı dağları, temiz denizleri, kumsalları, kaplıcaları, konuksever insan dokusu ve dünyanın en ünlü mutfaklarından birine sahip olması bakımından da ayrıcalıklı bir ülke olduğumuzu unutmamalıyız. Aynı zamanda tarih boyunca çok çeşitli milletlerle içiçe yaşamış, yiyecek ve içecek kültürü alışverişinde bulunmuş olması da ülke mutfağını zenginleştiren bir başka etkendir. Türkiye'nin çeşitli yörelerinde yüzlerce çeşit yemek yapılmakta, tüm bölgelerde ve illerde beslenme kültürü ile yemek çeşidi ve pişirme teknikleri de büyük farklılıklar göstermektedir. Iğdır Üniversitesi olarak biz de Turizm, Turist Rehberliği, Aşçılık, Gastronomi gibi bölümleri açarak sektörün ve özellikle de bölgenin ara eleman ihtiyacını karşılamaktayız.” diye ifade etti.
‘Öğrencilerimizi uygulama alanında sektöre hazırlıyoruz’
Açılış konuşmalarının ardından, şölen kapsamında düzenlenen kermeste öğrenci ve akademisyenlerin hazırlamış oldukları yemekler konuklara ikram edildi. Kermesten elde edilen gelirle Karakoyunlu İlçesi Bakım ve İyileştirme Merkezinde ikamet eden vatandaşlara çeşitli hediyeler alınacağını belirten Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ezgi Kırıcı Tekeli de program hakkında şu değerlendirmeyi yaptı. “Bu yıl Turizm Haftası kapsamında 1. Geleneksel Turizm Şenliğini düzenledik. Niyetimiz Türkiye’de bulunan tüm bölgelerin tanıtılmasıydı.  Bununla ilgili 3 hafta kadar bir hazırlık sürecimiz oldu. Öğrencilerimiz için güzel bir deneyimdi.” dedi. Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nilgün Demirel ise öğrencilerin şenlik kapsamında bölgeleri tanıtmaları, kürsüye çıkıp konuşmalarının heyecanlarını yenmesi noktasında faydalı olduğunu dile getirdi. Demirel, “Bu yüzden öğrencilerimize sadece teorik anlamda değil uygulama anlamında da sektöre hazırlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
       Konuşmaların ardından Türkiye’nin yedi bölgesindeki en önemli tarihi ve turistik yerler stantlarda konuklara anlatıldı. Ayrıca Baydar Reqs ekibi şenlikte Kafkas dans gösterisi sergiledi. Canlı müzik dinletisiyle devam eden şenlikte Rektör Vekili Prof. Dr. Genber Kerimli, Seyahat Turizm Eğlence Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nilgün Demirel ve Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ezgi Kırıcı Tekeli’ye teşekkür belgesi verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.