Prof. Dr. Mustafa Uçar, “Sağlıklı Oto Kontrol” Konulu Konferans Verdi

Tarih : 2019-05-02 / Kategori : Eğitim

Prof. Dr. Mustafa Uçar, “Sağlıklı Oto Kontrol” Konulu Konferans Verdi

          Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, ‘Sağlıklı Oto Kontrol’ konulu bir konferans gerçekleştirildi. 
         Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen ve Biruni Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uçar'ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan İnce, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
 

           Uçar “Başarının olmazsa olmazı oto kontroldür”
          Sağlıklı oto kontrol hakkında öğrencilere bilgi veren Biruni Üniversitesi Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Mustafa Uçar, konferansta şu konulara dikkat çekti: “Oto kontrol, önemli bir hedefe ulaşmak için gerekli. Kişinin hedefi yoksa oto kontrolü öğrenme ihtiyacı da hissetmiyor. Bu durumda öğretmek zor oluyor. Başarıyı belirleyen birçok özellik var. Ama hangi alanda olursa olsun başarının bir tane olmazsa olmazı var o da oto kontrol.” dedi. Uçar, sözlerinin devamında da British Columbia Üniversitesi profesörü Adele Diamond’ın yaptığı araştırmaya göre, hem okul hem de iş hayatında oto kontrolün başarıya katkısının, IQ’nün katkısından çok daha fazla olduğunu belirterek konferansı noktaladı.
Konferans, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.