Üniversiteler Arası ‘Çift Diploma Protokolü’ İmzalandı

Tarih : 2019-05-04 / Kategori : Eğitim

Üniversiteler Arası ‘Çift Diploma Protokolü’ İmzalandı

          Iğdır Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi arasında “Agreement For International Joint Degree” çift diploma protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, çift diploma programına katılan öğrenciler her iki üniversitenin diplomasını almaya hak kazanacak.
 

          Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti ziyaretleri kapsamında Nahçıvan Devlet Üniversitesini ziyaret eden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saleh Məhərrəmov ile bir araya geldi. İkili daha sonra her iki üniversiteyi kapsayan çift diploma protokolü imzaladı. Söz konusu yapılan protokol hakkında açıklamalarda bulunan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, çift diploma sayesinde öğrencilerin yurt dışında eğitim alma olanağı kazanacaklarını ifade etti. Bu kapsamda, karşılıklı değişim programına katılan öğrenciler her iki üniversitenin diplomasını almayı hak kazanacak.
          Rektör Alma, “Çift Diploma Daha Rahat İş İmkânı Demek”
           İmzalanan çift diploma (dual diploma) protokolü ile üniversiteler arası dostluk ilişkilerinin gelişeceği yönünde de tespitlerde bulunan Rektör Alma, “Günümüz şartlarında sadece bir diploma yetersiz kalıyor.
         Ancak öğrencilerin çift diplomaya sahip olmaları halinde daha rahat iş bulabilecekler. Çift diploma programına katılan öğrencilerimiz her iki üniversitenin kültürünü, sosyal yaşamını ve akademik üstünlüklerini elde etme fırsatı olacaktır. 
Böylece öğrencilerimizin vizyonları genişleyecek, yurt dışı kampüslerinden faydalanma şansları olacak ve iş hayatlarında kendilerini daha rahat ifade edebilecekler. Bu anlamda imzalanan protokolün her iki üniversite için de önem arz ettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki yıldan itibaren hayata geçireceğimiz protokolün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.