Iğdır Üniversitesi Bahar Şenlikleri Karma Sergi ile Başladı

Tarih : 2019-05-08 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Bahar Şenlikleri Karma Sergi ile Başladı

         Iğdır Üniversitesi 11'inci Bahar Şenlikleri büyük bir coşkuyla başladı. Üniversitemiz Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesinde açılışı gerçekleştirilen karma sergiyle başlayan şenliklere; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Genel Sekreter Nedim Duman ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergide üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan çalışmalar büyük beğeni topladı.  Karma Sergiye üniversitemizdeki akademisyenler, Iğdır Güzel Sanatlar Lisesi, Iğdır Halk Eğitim merkezi usta öğreticileri ve Karakoyunlu ilçesinden de usta öğreticiler katkı sağladı. 
 

            Öğrenciler Doğu Ekspresi konseri ile eğlendiler
           Etkinliklerin ilk günü daha sonra, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi önünde Iğdır'ın yerel gruplarından Doğu Ekspresi’nin konseriyle ile devam etti. Konserde öğrenciler, Doğu Ekspresi grubunun şarkılarıyla eğlenerek halay çekti.
          Bahar şenliklerinin ilk günkü programı Üniversitemiz Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Konferans Salonunda gerçekleşen Şiir ve Müzik Dinletisi programıyla son buldu. Şiir ve Müzik dinletisinde açılış konuşmasını yapan Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu Başkanı İsmail Uçman, Üniversiteli Aktif Gençler Topluluğu olarak üniversite bünyesinde kurulduktan sonra birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.
         Uçman, üniversitemizi bu yıl ilk defa kazanan öğrenciler için "Kampüse Hoş Geldiniz." sloganıyla stantlar açtıklarını ve kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti. Ayrıca Topluluk bünyesinde dini programlar ile İlahiyat öğrencilerine çeşitli alanlarda katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Uçman, bu sayede Iğdır’ın tanıtımını yaptıklarını dile getirdi.
         Şiir Dinletisi programları ile üniversitenin sosyal etkinliklerine katkı sağladıklarını ifade eden Uçman, bahar şenliklerinde öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla şiir ve müzik dinletisi programını düzenlediklerini söyleyerek, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 
Uçman’ın konuşmasının ardından başlayan programda, konuklar şiir ve müziklerle keyifli bir akşam geçirdi ve Bahar Şenliklerinin ilk günü sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.