Iğdır Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Nahçıvan Bölmesi Arasında Üç Önemli Protokol İmzalandı

Tarih : 2019-05-10 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Nahçıvan Bölmesi Arasında Üç Önemli Protokol İmzalandı

        Bir dizi görüşmeler gerçekleştirmek üzere Nahcivan Özerk Cumhuriyeti’ne giden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada bulunan Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Nahcivan Bölmesi ’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
 

         Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Nahcivan Bölmesi Başkanı Prof. Dr. İsmail Haciyev tarafından ağırlanan Rektör Alma, Nahcivan Bilimler Akademisi ile Iğdır Üniversitesi arasında çeşitli alanlarda işbirliği ve ortak çalışmalar yapmak üzere üç önemli protokol imzaladı.
          Ziyaret kapsamında iki üniversite arasında ilk olarak Mevlana Değişim Protokolü imzalandı. Rektör Alma, imzalanan protokolle, Iğdır Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında öğrenci ve personel hareketliliği sağlanacağını belirtti. İki üniversite arasında öğrencilerin kaynaşması, kültürel aktarımın geliştirilmesi amacıyla karşılıklı olarak değişim hareketliliğinde bulunacaklarını belirten Rektör Alma, “Uluslararası öğrenci ve personel hareketliliğinin sağlandığı programlar konusunda üniversite olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çok sayıda üniversite ile değişim programı protokolleri imzaladık. Bu kapsamda Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Nahcivan Bölmesi ile imzalanan Mevlana Değişim Protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Daha sonra imzalanan Memorandum Of Understandıng” protokolü ile ilgili açıklama yapan Rektör Alma, protokolün öğretim üyeleri ve akademik çalışmalar için öğrenci değişimini içerdiğini kaydetti. Öğrenci değişimi ve doktora sonrası araştırmacıların temel bilimsel çalışmalar yapmaları için bu protokolün oldukça önemli olduğunun altını çizen Rektör Alma, “her iki üniversite arasında bilgi alışverişini sağlamak, yayınlar ve uluslararası araştırmalar yapmak, kurumlar arası işbirliğine dayalı anlaşmaların amaçlarını yerine getirmek amacıyla böyle bir protokol imzaladık” dedi.  Son olarak Iğdır Üniversitesi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi arasında imzalanan çift diploma protokolü ile Üniversitemiz öğrencileri Azerbaycan Milli İlimler Akademisi diplomasına sahip olacak. Aynı şekilde buradan gelecek öğrenciler de Iğdır Üniversitesi diplomasını alabilecekler. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında işlerlik kazanması planlanan protokol ile üniversitemizin uluslararası arenada da tanınırlığı artacak.
         İmzalanan çift diploma (dual diploma) protokolü ile üniversiteler arası dostluk ilişkilerinin gelişeceğini ifade eden Rektör Alma, günümüz şartlarında sadece bir diplomanın yetersiz kaldığını, üniversite eğitimi alan öğrencilerin çift diploma ile daha rahat iş bulabileceğini kaydetti. Rektör Alma; “Çift diploma programına katılan öğrencilerimiz her iki üniversitenin kültürünü, sosyal yaşamını ve akademik üstünlüklerini edinebilecekler. Böylece öğrencilerimizin vizyonları genişleyecek, yurt dışı kampüslerinden faydalanma şansları olacak ve iş hayatlarında kendilerini daha rahat ifade edebilecekler” ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.