Rektör Yılmaz Iğdırlı Akademisyenleri İlimize Davet Ediyor

Tarih : 2008-10-27 / Kategori : Genel Haber

   Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz : ” Van 100. yıl üniversitesi kurulduğu zaman orada da Vanlı akademisyenler temel kadroyu oluşturdu, bizlerde Iğdırlı akademisyenleri Iğdır Üniversitesine davet ediyoruz” dedi.

Rektörlük binasına dönüştürülen eski belediye binasında görevine başlayan Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz " Iğdır'a hizmet etmek için buradayız " dedi.
Rektör Yılmaz kadro oluşturulmasında sıkıntı çekiyoruz, yetişmiş akademisyen Iğdırlıları  davet ediyorum. Iğdır Üniversitesini el birliği ile gerekli yerlere taşıyalım, burada Iğdırlı akademis yenlere büyük özveri düşmektedir,  Iğdır Üniversitesine gelecek Profesör veya doçent arkadaşlar diğer üniversitelerde ek ücret alıyor. Tabiî ki buraya geldiği zaman ek ders ücreti kesilmiş oluyor. Buraya gelmek için çok büyük fedakârlık gerekiyor. Bir profesörün buraya gelmesi demek en azından 1,5 - 2 bin YTL kayıbı var demektir. Bunun için fedakârlık gerekiyor. Tabiî ki onları da anlayış ile karşılıyorum. Tabiî ki buranın kadrosunu oluşturacak olan akademisyenler daha çok yardımcı doçent ve asistan kimselerdir. Bunlar daha kalıcı olmaktadır. Atatürk üniversitesi ve 100. yıl üniversitesi de böyle oluştu. Van 100. yıl üniversitesi kurulduğu zaman orayada Vanlı akademisyenler temel kadroyu oluşturdu, bizlerde Iğdırlı akademisyenleri Iğdır Üniversitesine davet ediyoruz.” dedi.
Bir yıl içinde  lojman ve yerleşke alanını inşa etmemiz gerekiyor, önümüzdeki yıl lojman inşaatına başlayacağız, diyen Yılmaz,  “bir kısım ödenek aldık, Su veren karşısında bulunan 3500 dönüm arazi Iğdır üniversitesine tahsis edildi. İlk önce her bir binanın yerleşke ve altyapı planını yapacağız. 2010 yılında ödenek aldıktan sonra diğer bina inşaatlarına başlayacağız. Uluslar arası standartlara göre kampus alanı için  bin ile bin beş yüz dekar yetiyor, bize ise üç bin beş yüz dekar tahsis edildi” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.