Kurtarma Ekibinin Eğitimleri Başladı

Tarih : 2008-10-28 / Kategori : Genel Haber

  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen Afetlerde Sağlık Organizasyon Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) temel eğitimleri ilimizde başladı.

Iğdır Sağlık Eğitim Merkezi Konferans salonunda verilecek olan eğitimler, bir hafta sürecek.
Eğitim semineri İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kum’un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.
 Iğdır'ın afetler açısından riskli bir bölgede olduğunu belirten Kum, olası felaketlere karşı önceden önlemler alınması ve personelin bu tarz eğitimlerle hazır durumda bulundurulması gerektiğini ifade etti. Bölge olarak İlimizde toplanan UMKE, Bayburt, Ardahan ve Kars’tan katılan personele eğitim verilecek. Kum ” UMKE Bölge toplantısını ilimizde yapıyoruz. Çarşamba ve Perşembe günü Kamp alanı olarak Çalpala Köyü mevkiindeki ormanlık  alanda yapacaktır. Bu kapsamda ilimizde sağlık personeline afetler ve olağan dışı durumlar, enkaz güvenliği, afet psikolojisi gibi konularda eğitim verilecektir" dedi.
         Bölge koordinatörü Dr. Özgür Çelebi ” Biz UMKE olarak şartlar ne olursa olsun doğal afetler sonrası yapılan bilinçsiz ve yanlış müdahaleler sonucu, mağdur duruma düşen ve yaşamını kaybeden insan sayısını en aza indirmek amacıyla medikal bilgi ve becerimizle insanların yanında yer almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
    Çelebi ”Özellikle ülkemizde ve dünyada doğal afetlerin giderek çoğaldığını, her seferinde insanların daha fazla zarar gördüğünü düşünecek olursak özellikle UMKE gibi medikal hizmet veren kuruluşlara olan ihtiyaçta giderek artmaktadır. Türkiye de her üç yılda bir deprem meydana gelmektedir. Önemli bir sorun ise donanım yetersizliği biz bu donanım imkanlarını sağlayacağız” dedi.
    Eğitim semineri Deprem ve Kurtarma çalışmalarıyla ilgili belgesel ve slayt gösterileriyle devam etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.