CUMHURİYET BAYRAMI GEÇMİŞ YILLARA NAZARAN BÜYÜK BİR COŞKU İLE KUTLANDI

Tarih : 2008-10-30 / Kategori : Genel Haber

    29 Ekim Cumhuriyet bayramının 85. yıldönümü Iğdır'da büyük bir coşku ile kutlandı. Vali S.Saffet Karahisarlı, Garnizon komutanı 5.Hudut Alay komutan Muhabere kurmay albay Ahmet Can Çevik, Belediye başkanı Nurettin Aras valilikte tebrikleri kabul etti.
 

       Zübeyde hanım bulvarında kutlanan cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıl dönümü geçmiş yıllara rağmen daha coşkulu ve içten bir şekilde kalabalık vatandaş topluluğunca kutlandı.
           Garnizon komutanı 5.Hudut Alay komutanı Muhabere kurmay albay Ahmet Can Çevik, Belediye başkanı Nurettin Aras ile halkın bayramını kutlayan Vali S.Saffet Karahisarlı, yaptığı konuşmada, cumhuriyet bayramının faziletlerine, önemine değinerek şunları söyledi: “Bugün Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, "En büyük eserim." Dediği, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 85. yılını kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Milletimize eşsiz bir armağan olan bu en büyük bayram hepimize kutlu olsun.
Halkın, halk tarafından, halk için yönetilmesi demek olan demokrasi, en faydalı meyvesini Cumhuriyetle verir. Bu gerçeği vatanımızın geleceği için en sağlam temel sayan Atatürk, Kurtuluş Savaşına başlarken bu ışıklı kaynaktan güç almıştır.
Cumhuriyetimizin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine ulaştırmasıdır. Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgür düşünen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş; devletimizin gerçek sahibi olmuştur.
Büyük Atatürk kurduğu Cumhuriyetle bize büyük bir millet olmanın gururunu ve onurunu kazandırmış, ortaya koyduğu ilke ve devrimlerle Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet etmiştir. Ulusal egemenliğe dayalı laik Cumhuriyet, onun bizlere bıraktığı paha biçilmez, büyük bir mirastır.
SEVGİLİ GENÇLER;
             Sizler, Atatürk'ün deyimiyle "geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri 'siniz. Sizler, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bu eseri onlara bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak" sözleri ile işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz...
Büyük Önder Atatürk'ün "Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz." Sözlerini hiçbir zaman unutmayınız.
Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve güveniyoruz. Unutmayınız ki, geleceğimize yön verecek sizlersiniz. Bu ülke, sizlerin çabası ile dünyadaki saygın yerini alacaktır.
SEVGİLİ ÖĞRETMENLER;
Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde; bilimin aydınlatıcı ışığında "erdemli insan yetiştirmek" düsturu ile geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine özen gösteriniz. Cumhuriyeti, onun gereklerini genç yüreklere yerleştirmek üzere öğretiniz, yüksek sesle anlatınız. Cumhuriyeti ve temel ilkelerini sevdiriniz.
SEVGİLİ IĞDIRLILAR;
Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün bayraklaştığı hukuksal, siyasal ve ulusal birliğimizin görkemli bir devlet yapısı ile taçlandığı bugünde ülke ve millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus, birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün önümüze çıkabilecek engelleri aşmak için de yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bu noktada ilinizin valisi olarak gururla ifade ediyorum ki; Iğdırlılar başta Kurtuluş savaşı olmak üzere Cumhuriyetin kuruluş döneminde hep devletinin yanında olmuş, bugüne kadar geçen sürede de Cumhuriyetin temel ilkelerini sahiplenmiş ve güçlenmesi için her türlü fedakârlığı göstermiştir.
Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu yüce Türk Milletinin geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, eşi bulunmaz kahraman, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda yürümeye devam edeceğiz.
Ne mutlu ki Türk'üz. Övünmek hakkımız, çalışmak da görevimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle nice Cumhuriyet Bayramlarına ulaşmanızı diliyor, saygı ve sevgiler sunuyorum. Atatürk'ün fikirleri doğrultusunda Türk gençliği sayesinde ordumuz sayesinde ileriye gitmektir.''
Daha sonra şiirler okundu. Iğdır Halk Eğitim merkezi halkoyunları gösterisini sundu. Resmi geçidin ardından tören sona erdi. Kahraman ordumuzun Askeri birlikleri geçerken vatandaşlar büyük bir coşku ile alkışladı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.