TEK HEDEFİMİZ IĞDIR'IN, BİRLİĞİDİR

Tarih : 2008-10-31 / Kategori : Genel Haber

    MHP Iğdır Belediye Başkan aday adayı Ekber Yeşil yaptığı yazılı basın açıklamasında şöyle dedi. “Uzun süreden beri Iğdır'da siyasi çalışmalarımı sürdürmekteyim.

     Eski   ülkü ocakları başkanlarındanım. İşadamı olarak MHP den belediye başkanlığına aday olmak için Genel Merkeze başvuruda bulundum...
     Yıllarca ülkücü harekete hizmet ettim... Iğdır'ın yetiştirdiği iş dünyasında var olan,  MHP den aday adaylığı için başvuruda bulunmam,  sağduyu sahibi Iğdırlılar arasında memnuniyetle karşılanmıştır...
     Iğdır'ın tanınmış ailelerinden Mir Sadık Yeşil'in oğlu ve Evci seyidi olarak bilinen mir Muhtar Ağanın yeğeniyim...  MHP davasına verdiğim hizmetlerle beraber Iğdır’dan batıya uzanan bütün hemşerilerimizin içinde sosyal ve kültürel çalışmalarım da bulunmaktadır.        
    MHP Iğdır belediye başkan aday adayı olarak,  ’Tek hedefim Iğdır’ın birliğidir...
Omuzlayacağım ağır yükün bilincinde olarak sorumlu davranmayı hedeflediğimi açıkça söyleyebilirim.  Iğdır,  acı tecrübelerini 22 Temmuz Milletvekili seçimlerinde istemesem de yaşadım. Geçmişe  dönerek bakmalı, sorgulamalı mantık ile değerlendirilmelidir. Iğdır’ın geleceğini hazırlamak için doğru kararlar alarak, birliğimizi korumanın tek adresinin ise MHP çatısı altında toplanmak olduğunu” söyledi.
    Yeşil sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef ki 22 Temmuz süreci yaşandı. Çiçeklerini kezzapla sulayıp sonra onların açmasını bekleyen insanlar durumuna düşmemeliyiz. Biz ekip olarak Iğdır’a kendimizi adadık. Iğdır’ın birliği için, vizyonumuz, stratejimiz, inancımız ve adanmışlığımız vardır… İlimizin bu hale gelmesi, yaptıklarımızdan çok, yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımız olduğunu herkes bilmelidir. Sorgulanmayan yaşam, yaşanmaya değmez, bizlerde Iğdır’ın son yıllarını sorguladığımız zaman, malum tehlikenin son yıllarda yoğun olarak artığını söylemek gerekmektedir. Olaylar ve yaşantılar farklı insanlarda farklı alışkanlıklar yaratır. Hayata bakışımız ve ona yüklediğimiz anlam hayatın bize getirdiklerini doğrudan etkiler. 22 Temmuzda Aklın aldandığını ama vicdanların aldanmadığını ” söyledi.
    “Partimizin Iğdır’ın birlik siyasetinin merkezinde gelecek projesi vardır. Maalesef ki gelecek projesi olmayanlar ise böyle bir projeye sahip olanların projelerinde figüran olur” diyen Ekber Yeşil: “son bir buçuk yıla yakın aday adaylığı konusunda yaptığımız dürüst, ilkeli ciddi ve kararlı siyaset herkesin malumudur. Bizim Iğdır üze rine hayallerimiz ve hedeflerimiz vardır, hedefleri olan idealistler asla uyumaz” dedi.
    Toplumsal mutabakatı, hoşgörü ve uzlaşmayı öngören milli şuur ve tarihi sorumluluğu öne çıkaran toplumsal kucaklaşma ile Iğdır’ın geleceğini birlikte ortak akıl ve siyaseti ile bir sunum yapacağız diyen Yeşil: ” Hedefimiz sosyal belediyeciliktir. Sosyal belediyecilik beklentileri en iyi şekilde karşılamayı amaçlayan bir hizmet yöntemidir. Bu bakış açısı ile hizmet veren bir yerel yönetim, kentlilerin isteklerini sadece yol, su ve kanalizasyondan ibaret görmez. Bunların yanı sıra kent sakinlerinin sosyal, kültürel, sportif ve benzeri ihtiyaçlarını da mutlaka dikkate alır ve gerekli hizmeti sunarken geleceği doğru bir planlama yapar. Iğdır kentleşmenin neresindedir, bunun sorgulanması gerekmektedir” dedi.
    Ayrıca da Iğdır’ın ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak projeler yapılacaktır diyen Yeşil, “İnsan merkezli hizmet siyaseti için belediyecilik, Doğumdan ölüme kadar vatandaşına hizmet götüren belediye faaliyetleri mutlu bir aile oluşturulmasında, eğitim sağlık ulaşım gibi temel hayat ihtiyaçlarının kolaylaştırmasında temel rolü oynar. Belediye başkanlarının her konuda tek başına karar verdiği dikey yönetim anlayışını terk ederek ortak akıl ile zihin haritamızı değiştirerek, kollektif bilgi ile çalışanların tamamının katıldığı topyekun yönetim uygulamalarının daha başarılı olduğu görülmektedir” dedi.
     Belediyeciliğin toplumsal uzlaşmanın zemini olması eşit adil ve hakkaniyetli bir hizmet anlayışlı Belediye yöre insanından aldığı, yine yöre insanına aktaran bir hak dağıtıcı mukadder bir hizmet aracı olmalıdır, diyen Ekber Yeşil: ”  Bir hizmetin hakkıyla yapılması, ahlaka uygun olması, kul hakkının çiğnenmemesi, hizmete haram katılmaması ilkemizi bu vizyon ve misyon ile yöneteceğiz. Bu vizyon ve misyonun gereklerini yerine getirmek için yerel hizmetleri verimli ve etkili bir yönetim anlayışı ile sunmayı temel prensip olarak benimsiyoruz. Iğdırlılara ayrımcılık yapmadan, herkesin hakkını gözeterek hizmet edeceğiz. Çalışmalarımızı açık ve şeffaf bir şekilde yürüteceğiz. Her insan çağından mutlaka sorumludur “ dedi.
    Iğdır’da yarınlarda çocuklarımızın ayağına batacak dikenler ya ektiklerimiz ya da sökmediklerimizdir. Maalesef ki Karaçalıda gül bitmez diyen MHP Belediye Başkanı Aday Adayı Ekber Yeşil, : ” Yaptığımız her işin ardında sevgi olacak. Iğdır’ın geleceği için bizlerin çağlayanı vardır. Kendimizi bir kum tanesi hissediyor ve içimizde Iğdır’ın derdini taşıyoruz.  Sonuç olarak Iğdır üzerinde oynanan hain planları hayretle izlerken, sorumluluğumuzun bilin- cinde olup bu tuzakları bozacak olan izzet ile yaşamayı şiar edinmiş halkımıza olan inancımız ve güvenimiz tamdır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.