UMKE DEPREM TATBİKAT YAPTI

Tarih : 2008-11-01 / Kategori : Genel Haber

    İlimize bağlı  Küllük köyünde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) deprem tatbikatı yaptı.  
  

     Temsili 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından UMKE kurtarma çalışması yaparak yaralıları kurtardı.
     2 gün eğitim  ve 2 gün de Çalpala Köyü mevkiindeki ormanlık  alanda iki gün boyunca kamp yapan  UMKE daha sonra ilimize bağlı Küllük köyünde eski bir karakol yıkıntılarında, Iğdır Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla deprem sonrası kurtarma tatbikatı yapıldı.
    Tatbikatta enkazdan yaralı çıkarma, yüksekten düşme tehlikesine karşı müdahale yapıldı.
    Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kum, sağlık çalışanlarının afet sonrasında da kurtarma ekipleri olarak da çok önemli rolleri olduğunu söyledi.
    Doğal afetlere karşı tatbikatlarla hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Kum, “Memnuniyetle gördük ki gerek sağlık gerek sivil savunma ekipleri eleman ve teçhizat yönünden son derece iyi imkânlara sahipler.
    Ayrıca tatbikatta sağlık ve sivil savunma ekiplerinin organize bir şekilde çalışmalarını yürütebildiklerini gördük.
     İlimiz fay hattına yakın olduğu gibi bir takım afetlere de her zaman maruz kalabilir. Bu bakımdan bu çalışmalar büyük önem taşıyor`` dedi.
      UMKE  Bölge koordinatörü Dr. Özgür Çelebi’ de “Biz UMKE olarak Marmara depreminden sonra afet müdahalesinde organize çalışmaların hız kazandığını, Sağlık Bakanlığının da bu konuda organizasyon geliştirdiğini” söyledi.
    Bu arada tatbikata katılan Küllük köyü ilk öğretim okulu  Öğrencileri de tatbikatta görev aldı.   Çalan sirenler ve çalışmalardan gerçek deprem var gibi öğrenciler etkilenerek çok heyecanlandıkları gözlendi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.