GÖZALTINA ALINAN 11 KİŞİDEN 1 KİŞİ TUTUKLANDI,10 KİŞİ TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Tarih : 2008-11-05 / Kategori : Genel Haber

        Iğdır'da cumartesi günü DTP 'nin yaptığı basın açıklamasından sonra dağılmayan ve yasa dışı slogan atan, polise taşla saldıran ve gözaltına alınan 11 göstericiden 1’i tutuklandı, diğer 10 kişi tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

       Edinilen bilgiye göre gözaltına alınan ve bugün sorguları tamamlanan 11 kişi Iğdır adliyesine sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan sanıklar çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 10 kişi tutuksuz olarak yargılanmak  üzere serbest bırakılırken 1 kişide  terör örgütünün propagandasını yapmak ve örgüt adına eylem yapmak suçlarından tutuklandı.
      Bilindiği gibi cumartesi günü,  DTP İl Binası önünde düzenlenen basın açıklaması sonrası yasa dışı slogan atan bir grup gösterici, AK Parti binasına siyah çelenk bırakmak için yürüyüşe geçmiş,  Polisin izin vermemesi ve ''dağılın'' uyarısı üzerine de taşla güvenlik güçlerine saldırmışlardı. Yaklaşık 2 saat süren gösteriler sonrası 11 kişi gözaltına alınmış 3 ü polis 1 gösterici hafif şekilde yaralanmıştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.