SAMSUN KARAGÖZ GÖLGE TİYATROSU IĞDIR DA

Tarih : 2008-11-06 / Kategori : Genel Haber

    İl Kültür ve Turizm müdürlüğü tarafından organize edilen ve çocukların kültürel gelişimini sağlamayı amaçlayan Karagöz- Hacivat oyunu gösterisi ilimizdeki öğrencilere sahnelendi.
  

Samsun Karagöz  Gölge Oyunu 1 YTL. Bilet parası karşılığında Ziya Gökalp İlköğretim salonunda Öğrencilere izletildi. Sanatçı Cemal Dönmez tarafından perdelendi. Oyunu perdeleyen Cemal Dönmez "önce çocuklara Karagöz ve Hacivat'ın hayatını anlattı. Öğrenciler önce üzüldüler sonrada perde de ki Hacivat Karagöz tiplemelerini görünce kahkahadan yerlerinde duramadılar.
                Kültür ve turizm müdürü Y. Kemal ER " Yüzlerce  yıldır bize ait olan geleneksel sanatlarımızın en önemli dalı olan karagöz gölge oyunumuzu unutulmaktan kurtarıp günümüz çocuklarına sevdirmek ve geleceğe aktarmak için Karadeniz bölgesinin tek karagöz sanatçısı ve UNIMA (milletler arası kukla ve gölge oyunları birliği) üyesi hayali Cemal Dönmez' ilimize davet ettik ve tüm ilköğretim okullarında oyunu gösterime sunacağız" dedi.
             Cemal   Dönmez'de "Misyonumuz karagözümüzü yabancıların sahiplenmesinden kurtarıp yeniden hakkettiği yere getirmek. Karagözün en önemli özelliği: güldürürken düşündürmesi ve hesap sormasıdır. Bunun bilin cine varan Milli Eğitim Bakanlığı 2009 yılından itibaren ilköğretim okullarında zorunlu ders olarak okutulması için müfredata alınmıştır." dedi.
    Cemal Dönmez 2008 - 2009 tiyatro sezonunda Türkiye turnesi programında ilk Iğdır'dan başlamam beni ayrıca mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.