TÜRKİYE DE GERİCİLER VE BÖLÜCÜLER ÇOK RAHAT ŞEKİLDE AT KOŞTURURKEN ATATÜRKÇÜLER SUÇLANIYOR

Tarih : 2008-11-10 / Kategori : Genel Haber

     Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, “Türkiye'de gericiler ve bölücüler çok rahat bir şekilde at koştururken Atatürkçüler ise hayali suçlarla suçlanıyor" dedi.
         

       Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sendikanın il temsilciliğini ziyaret için geldiği Iğdır 'da, sendika binasında bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'deki bütün sendika temsilciliklerini gezdiklerini belirten Adıbelli, bu bölgelerde öğretmenlerin çok zor şartlar altında görev yaptıklarını Özellikle Kış mevsiminin 8 ay sürdüğü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki Öğretmenlerin diğer bölgedeki öğretmelerden farklı maaş alması gerektiğini belirterek, Doğuda görev yapan bir öğretmenin kış mevsimi boyunca yakacağa verdiği para batıdaki öğretmenin verdiğinin 5- 6 katı. Milli eğitim bakanlığı  bu bölgedeki öğretmene kış mevsiminden dolayı daha fazla para vermeli aksi taktirde buraya gelen öğretmen çeşitli yollarla batı illerine gitmenin yolunu arıyor. Bunun da eğitimde kaliteyi düşürdüğünü söyledi.
            Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin sorunlarına çözüm bulamadığını da ileri süren Adıbelli, "Türkiye'de son 4-5 yıldır öğretmenler, memur ve hizmetliler aldıkları ücret ve maaşa rağmen okullarda elinden geleni yapmaktadır" dedi.
              Iğdır'da ki eğitimin sorunlarını Iğdır valisi S.Saffet Karahisarlı ve Milli eğitim müdürü Selahattin Şimşek'e anlattığını belirten Adıbelli, En büyük sıkıntı öğretmen açığı ile okullarda müstahdem ve memur yokluğu olduğunu ifade ederek, Milli eğitim bakanlığının Ab’den aldığı 200 milyon Euro yu harcamak için program değişikliğine gittiğini, bunun da eğitimde verimi düşürdüğünü. Ak parti iktidarında dershane sayısının 2 katına çıktığını, öğrencilerin 4. sınıftan itibaren yarış içine sokulduğunu, başbakanın ise sınav çokluğundan şikayet ettiğini, Eğitim bir sen vasıtasıyla işe göre adam değil,  Adama göre iş ayarlanarak cemaatçilerden, tarikatçılardan atama yapıldığını, bununda eğitimde verimi düşürdüğünü  iddia etti.
        Iğdır'da öğretmenlerin ders ücretlerini zamanında alamadığını 2-3 yıldan beri tedavi yolluklarının ödenmediğini söyleyen Adıbelli, "Milli eğitim bakanlığında tarikat, cemaat ve bölücülerin kadrolaştığını iddia etti. Basın toplantısına Eğitim iş sendikası Iğdır il temsilcisi Suat Yılmaz ve sendika üyeleri katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.