IĞDIR İLİ VE İLÇELERİN DSİ İLE İLGİLİ ETÜT VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarih : 2008-11-11 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Kültür merkezi toplantı salonunda Iğdır ili ve ilçelerinin DSİ ile ilgili Etüt ve Değerlendirme toplantısı yapıldı.
  

Toplantıya İl Valisi S.Saffet Karahisarlı, Millet Vekili Ali Güner, DSİ Bölge Müdürü Suat Umucu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Vali S.Saffet Karahisarlı, ”İlimizin ve ilçelerimizin sıkıntılarını konuşmak için bir aradayız DSİ Bölge müdürümüz Suat Umucu ve Millet vekilimiz aramızda elimizden geldiğince sorunları çözmeye çalışıyoruz, şu anda Iğdır’ın en büyük sorunu sulama ve içme suyu sorunudur bu sorunları DSİ nin katkılarıyla çözmeye çalışacağız buradan muhtarlarımıza sesleniyorum devletimiz aylık 100 YTL’ ye ev yapıyor biz metre kareyi artırarak köylerimize TOKİ tarafından aylık 150 YTL’ ye konut yaptırabiliriz köylülerimizle görüşelim bunu Iğdır’da gerçekleştirelim bu arada Ünlendi barajı 2010 yılında faaliyete geçecektir o zaman Iğdır’ın içme suyu ve sulama suyu sıkıntısı ortadan kalkmış olacaktır.” dedi.
DSİ Bölge Müdürü Suat Umucu, ”Tuzluca ilçesindeki Ünlendi barajını 2010 yılında faaliyete sokacağız böylece sorunlarınız en aza inecektir. İş makinalarımızın yetersiz oluşu ve eski olması hizmeti aksatmaktadır diğer illerimizden makine takviye ediyoruz buda yetersiz yeni makineler  için baş vuracağız böylece su kanallarınız temizlenmiş olacak” dedi.
    Daha sonra konuşan Millet vekili Ali Güner ” İlimiz’in araç gereç konularını bakanlığa  ilettim sıkıntıları tespit edelim 2009 yılı içerisine kadar sorunlarımızı en alt  seviyeye indireceğiz şeklinde konuştu.
   Daha sonra söz alan Belediye Başkanları ve Muhtarlar genel sorun olarak İçme suyu, Sulama suyu, Sulama kanallarının temizlenmesi, bazı köylerin sel baskınlarına karşı önlemlerin alınması konularını dile getirdiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.