IĞDIR MİLLET BAHÇESİ YAKINDA AÇILIYOR

Tarih : 2023-04-25 / Kategori : Siyaset

IĞDIR MİLLET BAHÇESİ YAKINDA AÇILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihale edilen Iğdır Millet Bahçesi yapımı işi tamamlandı.

"Daha Çok Yeşil" anlayışı doğrultusunda Türkiye´nin 81 ilinde inşa edilmeye başlanan millet bahçelerinden biri olan Iğdır Millet Bahçesi´nde sona doğru gelindi.
Iğdır Hakveyis Mahallesi´nde yapımına başlanan millet bahçesi için son rutuş çalışmalar sürüyor.
 
Hakveyis Mahallesinde 95 bin metrekarelik eski kum ocağı üzerinde yapılan millet bahçesinde gezinti yolları, bisiklet yolu, spor sahaları, tematik bahçeler, millet kıraathanesi ve diğer sosyal donatılar yer alıyor.
 
Ak Parti il Başkanı Ali Kemal Ayaz, yaptığı yazılı açıklamada “Biz verdiğimiz sözü tutarız .Iğdır Hakveyis Millet bahçesi toplam 125 bin metrekare üzerine 1800 metrekare inşaat alanına sahip ve 24 bin metrekare biyolojik üretim olan bir sosyal tesis alanına sahiptir. Mayıs ayının ilk haftası inşallah bu parkı Iğdır halkının hizmetine sunacağız. Park sınırları içinde toplam 3450 metre yürüyüş parkuru ve 1500 metre bisiklet parkuru bulunmaktadır. Ayrıca 1350 metrekare çocuk oyun parkı grubu da bulunmaktadır" dedi.
 
Edinilen bilgiye göre, Mayıs ayı içinde açılacak olan millet bahçesinin Iğdır’a yapılan en büyük yatırım olduğu Iğdırlıların yaz sıcağında nefes alacağı serinleyeceği bir bahçe olacağı belirtildi.
 
Yetkililer, Millet Bahçesi´ndeki çalışmaların tamamlandığını, bazı küçük düzenlemelerle bahçenin Mayıs ayının ilk haftası açılışa hazır hale geleceğini söylediler.
 
Altyapısı Iğdır Valiliği İl Özel İdaresince yaptırılan, yaklaşık 95.000 m² üzerinde projelendirilen Millet Bahçesi; gölü, yeşil dokusu, piknik, oyun ve sosyal donatı alanlarıyla Iğdır´ın yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.
 
Proje alanı 95.989 m2,1.500 m bisiklet yolu,3450 m yürüyüş yolu, 1500 adet ağaç,58m2 kıraathanesi ve 50 m2 mescit alanı olan Iğdır Hakveyis Millet bahçesinde havuzlar yeşil alanlar bulunuyor.
 
Vatandaşlar, Millet bahçesini yapanlara teşekkür ediyorum. Iğdır’ın sıcağında burada serin havayı yaşayacak dinlenecek gezecek bir ortamımız oldu. Dediler. Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.