MEHMETÇİĞİN ONARDIĞI OKULUN AÇILIŞI YAPILDI

Tarih : 2009-03-25 / Kategori : Genel Haber

   İlimize bağlı Akyumak köyü İlköğretim okulu Mehmetçik tarafından onarıldı.

5. Hudut Alay Komutanlığına bağlı askerlerce onarılan ve boyanan okulun açılışı Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı M. Kurmay Albay Ahmet Can Çevik, Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek  tarafından yapıldı.
     Açılış töreninde konuşan Vali S.Saffet Karahisarlı " Her zaman olduğu gibi Mehmetçik okullarımızı onarıp boyuyor. Mehmetçik yurt savunması yanında da eğitime büyük bir katkı sağlıyor. Milli Eğitim, Mehmetçik iş birliği ile bu okulunuz güzel bir görünüm kazanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
    Mehmetçik, Akyumak İlköğretim okulunun 2 dersliği ile ana sınıfını onararak tuvaletlerini yeniden yaparak okulun iç ve dışını da boyadı. Sınıfların zeminini karo ile kapladı.
   Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek’te "Mehmetçik ihtiyaç duyduğumuz her an yanımız da bulunmuştur okullar açılmadan önce ve sonra 35 tane okulumuzu da aynı şekilde onarıp boyamıştır. Kendilerine minnettarız" şeklinde konuştu.
    5. Hudut Alay komutanlığına bağlı bütün birimlerde Mehmetçiğin Garnizon Komutanı M. Kurmay Albay Ahmet Can Çevik’in talimatları ile 2008-2009  yılı içinde 120’ye yakın okul ve sağlık evi onardığı belirtildi.
    Milli Eğitime yaptığı katkılardan dolayı Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Garnizon Komutanı M. Kurmay Albay Ahmet Can Çevik’e plaket Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı’da takdirname verdi. Daha sonra öğrencilere şiir, şarkı okutan onlarla sohbet  eden vali Karahisarlı, “Biz bu okulu onardık yaptık biz görevimizi tamamladık şimdi sizin göreviniz dersinize çalışmak okumak bu vatana hizmet etmektir” dedi.Öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.