SERDAR ÜNSAL "ERMENİSTAN SINIR KAPISI AÇILAMAZ"

Tarih : 2023-05-05 / Kategori : Genel Haber

SERDAR ÜNSAL

               Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu(Taddef) genel başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Serdar Ünsal,   Ermenistan'ın başkenti Erivan'da 25 Nisan'da, 1920'li yıllarda Osmanlı siyasi ve askeri liderleri ile Azerbaycanlı siyasetçilere karşı gerçekleştirilen suikastlardan oluşan ve "Nemesis" ismi verilen operasyonun anıtının açılmasına tepki gösterdi.

 

                       Ünsal, Ermeni Lobisinin, ve Ermeni devletinin açmış olduğu bu anıt, Ermenilerin ne kadar kindar ve barıştan yana bir millet olmadığını ortaya koymuştur. Bundan dolayı Ermenistan ile olan sınır kapıları açılamaz açılmasını da istemiyoruz.” dedi.

           Ermenilerin insanlıktan, barıştan, dostluktan anlamadığını beyinlerinin ve kalplerinin Türklere karşı olan kin ve nefretle dolu olduğunu belirten Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada Türk devleti Ermenilere zeytin dalı uzatmıştır. Sınır kapıları açılabilir demiştir. Ermeniler akıllı olsun demiştir. Fakat ekonomik sıkıntılar içinde olan Ermeniler maalesef uzatılan bu zeytin dalını kırmışlardır. Ermeni terörünü, katliamını temsil eden anıtı Erivan’da açmıştır. Bundan dolayı Türk devletine sesleniyoruz. Sınır kapıları açılmasın dostluk kurulmasın onların anladığı dil ile konuşulsun. Devletimizi Hava sahasını  Ermeni uçaklarına kapattığı için teşekkür ediyoruz. Ermenilerin amaçları gayeleri belli her alanda Türk düşmanlığı yapıyorlar. Biz sınırda yaşayan insanlar olarak Alican sınır kapsının açılmasını istemiyoruz.Biz kindar bir millet değiliz. Ama özellikle Ermeni diasporası dünyadaki bu konulardaki çalışmalarına son vermelidir. Bunun yanında Ermeniler Van dahil Iğdır'da Erzurum'a kadar yhala kendi toprakları olarak görmekteler ve sınırlarımızı tanımıyorlar. Ağrı Dağı'nı Anayasalarında kendi sınırları içerisinde gösteriyorlar. Anıtlar açıyorlar.Türk ve Azerbaycan bayrağını yakıyorlar. Türkiye üzerinde 1915 yılı olayları diye adlandırılan asılsız iddialarından vazgeçmedikçe, Türkiye sınırlarını tanımadıkça Ermenistan Alican Sınır Kapısı'nın açılmasına karşıyız. 'Nemesis Anıtı'nın Erivan'da açılmasını şiddetle kınıyoruz, bu utanç verici anıtın açılmasının 31 diplomatın ve aile üyelerinin katledildiği menfur terör saldırılarına yol açan kanlı bir tedhiş hareketinin yüceltilmesidir. Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan bu tür provokatif adımlar, bölgede kalıcı ve sürdürülebilir barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara hiçbir suretle katkı sağlamayacak, tam tersine normalleşme sürecini olumsuz etkileyecektir. Ermenistan’ın terör politikası ve tarih boyunca yürüttüğü terör eylemlerinin propagandası bu anıtla yapılmış Ermenileri Türk milletine karşı terör eylemi yapılmasına özendirilmiştir.  Nemesis terör operasyonunda Osmanlı liderlerinin yanı sıra Azerbaycan'ın eski başbakanları Fetali Han Hoyski ile Nesib Bey Yusifbeyli, eski Parlamento Başkanı Hasan Bey Ağayev, eski İçişleri Bakanı Behbut Han Cavanşir gibi isimlerin de suikasta kurban gitmiştir.

            Terörün Ermenistan'da devlet politikası düzeyinde desteklenmesi uluslararası kamuoyu tarafından şiddetle kınanmalıdır. Bölgede barış ve huzurun sağlanması için Ermenistan terör siyasetine son vermelidir. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.