MHP MİTİNGİ BİRLEŞMENİN ADRESİ OLDU

Tarih : 2009-03-28 / Kategori : Genel Haber

   Yağmura Rağmen AKP’nin mitinginin 3 katı kalabalık toplanarak, birleşmenin adresinin MHP olduğunu Iğdır halkı bir kez daha göstererek bütün canlar bir oldu.

Ekber Yeşil: “Buradan NE MUTLU TÜRKÜM DİYENLERE sesleniyorum, sandığa gittiğiniz zaman elinizi vicdanına koyun, 22 Temmuz gecesi Iğdır da bölücülerin yaptığı davranışlar gözünüzün önüne gelsin oyunuzu ona göre MHP’den yana kullanın” dedi.
   Abbas Bozyel: Sizlere Soruyorum, son 10 yılda Araslardan başka Iğdır da zengin olan var mı? Araç Muayene İstasyonu açtınız 2 Milyon Avroyu nereden buldunuz? Terör Örgütü ile Kapalı kapılar arkasından ne görüştünüz, dedi. MHP’nin Zübeyde Hanım bulvarında yaptığı miting ile birleşmenin adresini bir kez daha gösterdi. Mitinge katılan binlerce insan, hep bir ağızdan “ONURUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ, OYUMUZU BÖLMEYECEĞİZ, MHP’DE BİRLEŞECEĞİZ”  dediler.
     Zorla, baskı ile değil gönlü ile mitinge katılan binlerce insanın coşkusu vardı.  Mitinge katılanların içinde Ağlayan, gözlerinin içi gülen insanlar çoğunluktaydı. Mitinge katılanların hepsi onurlarına sahip çıkmak adına Iğdır’ı bekleyen tehlikeyi, anlatmak adına burada olduklarını söylüyorlardı. Zübeyde Hanım Bulvarını dolduran, çocuklarının geleceğini düşünen binlerce anne, baba ve çocukları vardı.
     Kürsüde Ağsakallardan oluşan ve toplumun belkemiğini oluşturan yaşlı insanlarımız vardı. Kısaca Iğdırlı bu mitingde onuruna, geleceğine sahip çıktığını gösterdi.Mitinge katılanlar Iğdırlıları MHP’de birleşmeye çağırdılar. Mitinge katılan insanların arasında DPT’nin miting yapmayarak AKP’ye destek verdiği, AKP’nin mitingine gelen insanların yarısından fazlasının DTP’li olduğu, MHP’nin Topçular mahallesinde topladığı kalabalıktan daha az bir insan topluluğu vardı. Köylerden otobüslerle meydana kalabalık taşınması herkesin gözünden kaçmadı.
    Mitingde konuşan MHP Belediye Başkanı Ekber Yeşil, “bu kalabalık, bu coşku, bu heyecan göstermiştir ki, gelin canlar bir olalım, Iğdır’ı böldürmeyelim, diri olalım. İşte MHP işte Birleşmenin adresi. İnada gerek yok. Iğdır her şeyin üstündedir. Denilmiyor muydu ki çoğunluk neredeyse, biz orada olacağız. İnada düşmemek lazım, biz bir toplumuz, halkımızın geleceğini tehlikeye atamayız, Iğdır’ı bölücü zihniyetin ellerine veremeyiz. Sayın Belediye Başkanı, bu büyük vebalin altından kalkamazsın. İnadı bırak, kazanamayacağını sende çok iyi biliyorsun. Bu mazlum halkın geleceğini tehlikeye, atma. Bölücü zihniyet kazandığı takdirde Iğdır’ı ne gibi tehlikelerin beklediğini biliyorsun. Bunu 22 Temmuzda yaşadık. Ama şu kalabalıktan da anlıyoruz ki halkımız tabanda kendisi birleşmiş ve gönlünü MHP’de birleştirmiştir. Şimdi  sizler o şerefli oylarınızı MHP’de birleştirerek bana ehline emanet edeceksiniz. Ben o şerefli oyları şerefim bilecek sizlerin meşru ve hukuki her hakkınızın savunucusu olacağım.  Belediye yi ailem ile değil sizlerle yöneteceğim. Belediyeyi rant kapısı yapmayacağım. Yetimin hakkını da yedirmeyeceğim. Bizler her mahalleye eşit hizmet sunacağız. Hiçbir ayırım yapmayacağız. Orada oturan insanlar bizlerin kardeşleridir. Dinimizde emrediyor ki her Müslüman sizlerin kardeşidir. Bizlerde kardeş gibi geçineceğiz. Bizim mücadelemiz bölücüler iledir. Vatan, bayrak, asker, polis düşmanları iledir” dedi.
   Eski Milletvekili Abbas Bozyel ise yaptığı konuşmada “29 Mart seçiminin Iğdır’ın bir kader seçimi olduğunu Iğdır’ın geleceğinin oylanacağını, Iğdır’ı bölücülerin eline kaptırmayacaklarını” söyledi.
   Efsane lider Mikail Göleli ise yaptığı konuşmada, “yıllardır Iğdır da sizler adına siyaset yapıyorum. Ben her zaman sizlerin, halkımın önünde baş eğmişimdir. Sizlerin bu coşkusu bizlere güç veriyor, Allahın izni ile 29 Mart akşamı büyük bir bayram yapmak için burada tekrar toplanacağız. Bölünmeyeceğiz, bir olacağız, diri olacağız buradaki coşkuyu görüyorsunuz, çevrenizdeki herkese Iğdır halkının MHP’de birleştiğini anlatınız, Bölücü zihniyetin Iğdır da seçimi almasına müsaade etmeyin.  Buna fırsat vermeyin. Unutmayın  AKP’ye vereceğiniz her oy bölücülere yarayacaktır.  Bunun için oyları MHP’de birleştirin” dedi.
   Daha sonra Demokrat Parti adayı Ekrem Demirtekin ve partilileri ezici bir çoğunluk ve birleşme adresi olarak gördükleri MHP’ye katıldıklarını söyleyince, kalabalık tarafından dakikalarca alkış aldı. Ekrem Demirtekin yaptığı konuşmada, “bizler Iğdır’ın geleceğini düşünen insanlarız. Üç beş oy için Iğdır’ın geleceğini tehlikeye atamayız. Ezici çoğunluğun MHP’de olduğunu gördüğümüz için bizlerde böyle bir karar aldık. Allah Milletimize yardım etsin, buradan herkesi MHP’ye oy vermeye davet ediyorum” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.