Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mezuniyet Heyacanı Yaşandı

Tarih : 2023-06-15 / Kategori : Eğitim

Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Mezuniyet Heyacanı Yaşandı

Besti Aydeniz MTAL her yıl geleneksel olarak yaptığı 12. Sınıf mezuniyet programını bu yılda tekrarladı. 
12. Sınıflar için hazırlanan programa okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 
 

Mezuniyet Töreninde konuşan Okul Müdürü Suat Vural’ise şunları kaydetti; Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler, sevgili öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenimize hoş geldiniz.
          Sevgili gençler bu günkü törenle 4 yıllık lise eğitimini sonlandıracaksınız.
         4 yıl önce heyecanla okulumuza başlarken Dört yılın bu kadar hızlı geçeceğini düşünmediniz. Ama bu gün okulumuzdan genç kızlar olarak  mezun oluyorsunuz.
          Bu eğitim sürecinin bir kısmında tüm dünyayı saran pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecini tecrübe ettiniz. Öğretmenlerinizle çok iyi iletişim kurdunuz ve derslerinizi yürüttünüz. Arkadaşlarınızla birlikte dostluğu, dayanışmayı,ortak çalışmayı öğrendiniz.
         Sevgili gençler,sizler geleceğin iş insanalrı ve anneleri olacaksınız  kendinize güvenin. Şu bir gerçek ki nerede olduğunuzun çok önemi yok. Orada ne yaptığınız önemli. Bireysel olarakta başarılı olabilirsiniz ama birlikte daha uzun mesafeye gidilebileceğinizi unutmayın. O nedenle dostluğa, arkadaşlığa ve yardımlaşmaya çok önem verin.
          Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdur” der. Çalışkan olun. Girişimci ve cesur olun. Bu mutluluktur. 
           Kendinizi bir başarıya adayın, karşınızdaki fırsatları en başından hissedin. Birilerinin sizin adınıza düşünüp yol açmasını beklemeyin. Yaşantınızda ve işinizde başarıya çalışarak ulaşabilirsiniz.
          Sevgili gençler,  fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür insanlar olarak yaşayın. Daima doğrusunu, gerçeğini öğrendikten sonra hareket edin. Akıl ve ilim yol göstericiniz olsun. Zorlandığınızda, bir dayanak aradığınızda Yaradana  güvenin.
         Bu güzel günün yaşanmasında emeği geçen değerli meslektaşlarıma ve yardımcı personellerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
        Sizlere sağlıklı, başarılı, güzel yıllar diliyorum. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık, Rabbim yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.
Meslek lisesinden mezun olmanın gurur ve heyacanını yaşayan öğrencilerin mutlulukları görülmeğe değerdi. 
Programda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Okul Müdürü Suat VURAL’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapması okul birincisi öğrencinin konuşması, ilk üç dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi, mezuniyet pastası kesilmesi,  mezunların kep atmasından sonra eğlenceyle devam etti. Mezunlar müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Haber: Ali Şıktaş

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.