ŞUŞA İSMİ YENİ YAPILAN ANAOKULUNA VERİLDİ

Tarih : 2023-07-31 / Kategori : Eğitim

ŞUŞA İSMİ YENİ YAPILAN ANAOKULUNA VERİLDİ

Iğdır’da son yıllarda hatırı sayılır bir ölçüde yeni okul yapılarak halkımızın hizmetine sunuldu.

 

2023-2024 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılan bazı okullarımız için şimdiden isim belirlenmeye başlandı.

Topçular Mahallesi Haydar Aliyev Fen Lisesi’nin karşısında yapımı tamamlanan anaokuluna ŞUŞA isminin verilmesi için Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’e müracaat eden gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ın teklifi olumlu karşılandı ve anaokulun adı Şuşa Anaokulu olarak kararlaştırıldı.

Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıbrahim anaokulunun isminin Şuşa Anaokulu olması teklifinin ardından şöyle dedi: “44 günlük Zafer savaşının ardından özgürlüğüne kavuşan Karabağ’ın Şuşa şehri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in güç birliği, dostluk ve kardeşlik bağı sayesinde özgürlüğüne kavuşmuş, Şuşa beyannamesi ile dünyaya çok anlamlı mesajlar verilerek Şuşa “Kültür Başkenti” olarak ilan edilmiştir. Haydar Aliyev Fen Lisesi’nin karşısında Şuşa Anaokulu güzel bir fikir. Şuşa Anayurt, Şuşa Anaokulu, şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Kardeş dayanışması neticesinde 30 yıldır işgal altında tutulan Şuşa 44 Günlük vatan muharebesinin ardından özgür Şuşa oldu. Her iki lider Erdoğan ile Aliyev el ele tutarak dosta güven, düşmana korku vermiş, Şuşa’yı Türk dünyasının Kültür Başkenti ilan etmişlerdir. Zafer muharebesinin şehitlerini yad etmek, sembolleşen Şuşa’nın ismini daha çok yaşatmak gerekmektedir.

Hocalı bizim ağıtlarımızın arşa çıktığı semboldür. Şuşa ise yiğitlerin kahramanlıklarını sergilediği, vatan için şehadete gözlerini kırpmadan gittiği ve zafere ulaşma  sembolüdür.

Sayın Valim teklifimizi kabul edip, anaokulumuza Şuşa isminin verilmesini kararlaştırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Topçular mahallesinde yapılan Şuşa Anaokulu 8 derslik ve 160 öğrenci kapasitesine sahip. Okul Müdiresi Fatma Kurt  öğrenci kabulü için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.  

Şuşa Anaokulu’nun resmi işlemleri bittikten sonra tabelasının takılacağı öğrenildi. Haber: Ali Şıktaş

Foto Galeri
ŞUŞA İSMİ YENİ YAPILAN ANAOKULUNA VERİLDİ ŞUŞA İSMİ YENİ YAPILAN ANAOKULUNA VERİLDİ ŞUŞA İSMİ YENİ YAPILAN ANAOKULUNA VERİLDİ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.