MELEKLİ BELDESİ BELEDİYE BAŞKANI EMİNE ÇANKAYA BELEDİYEYİ EŞİNDEN DEVRALDI

Tarih : 2009-04-03 / Kategori : Genel Haber

    İlimize bağlı Melekli beldesi belediye başkanlığını kazanan Emine Çankaya bugün mazbatasını alarak görevine başladı.
  

Melekli beldesinde yapılan devir teslim törenin de belediyeyi eşi Emine Çankaya’ya eski başkan Servet Çankaya devretti.
    3 kurban kesilerek karşılanan yeni başkan Emine Çankaya’nın alnına kesilen kurban kanından sürüldü. Daha sonra başkanlık makamının kapsında eşini bekleyen Servet Çankaya makamı eşine devretti.
    Melekli beldesinde bir dönem AKP ‘den belediye başkanı olan Servet Çankaya, 29 Mart seçimlerinden önce partisi olan AKP`den adaylık için müracaat etti. Ancak adaylığı reddedilince bu kez DP`den aday oldu. AKP, Çankaya`nın temayül yoklamasına katıldığını ileri sürerek  adaylığının düşmesi için il seçim kuruluna itiraz etti. Seçim kurulunun AKP`nin itirazını haklı bulmasının ardından DP`den adaylığı düşen Servet Çankaya’nın yerine eşi Emine Çankaya aday gösterildi. Seçimler sonrasında AKP’li rakibine 220 oy fark atarak kazanan Emine Çankaya, belediye başkanlığını eşinden devralarak makam koltuğuna oturdu.
    Eşinin bıraktığı yerden hizmetlere devam edeceğini söyleyen Melekli beldesinin ilk bayan başkanı 2 çocuk annesi Beşiktaş belediyesinden emekli Emine Çankaya, `Benim için gurur verici bir olay. Eşimle birlikte el ele vererek beldemize en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. 37 yıl sonra ilk bayan belediye başkanı ben oldum. Bayanların önünü açtım. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. İlk işim kanalizasyon şebekesini yapmak. Çevre düzenlemesi olacaktır. Kadınlarımız iş alanına siyasete girebilirler onlara hep yardımcı olacağım” dedi.
   Makam koltuğunu eşine bırakan Servet Çanakya  ise önceden evi beraber yönettiklerini, bundan sonra ise beldeyi de birlikte yöneteceklerini vurguladı. Çankaya, “Bize Ak parti il başkanlığınca  reva görülen  zülüm ve haksızlık karşısında  Melekli halkı bizi kucaklamış bağrına basmıştır. Melekli halkı hizmete doyacaktır. Melekliye bir bayan eli değecektir. Üretimde hep kadınlar olacaktır. AK parti halkın iradesinin önüne geçmek istedi ama halkımız buna izin vermedi.” dedi.
   Belediyeyi eşine devrettiği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Servet Çankaya, “kadın erkek eşitliğine inanan birisiyim daha öncede evde işlere yardım ediyordum bundan sonrada edeceğim hayat müşterektir.“ şeklinde konuştu.
  Melekli halkı da bir bayan başkan seçtikleri için çok mutlu olduklarını hizmet beklediklerini söylediler. Emine Çankaya’nın annesi Hasibe Doğangül’de  kızının başkan seçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.