SAĞLIK VE 112 ACİL KİME EMANET

Tarih : 2009-04-03 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır’ın kanayan yarası haline gelen ve  yıllardır bir türlü düzeltilemeyen 112 Acil servis Başhekimliği resmen Allah’a havale edilmiş durumda… Ambulanslar kırık dökük, yeterli personel yok, şoförler ve sağlık teknisyenleri gece gündüz yollarda perişan ve ilgisizlik hat safhada…

Yetersiz personel ve kırık dökük ambulanslarla  kimi zaman acil hastalarda bile bir saate varan gecikmeler, beklemeler yaşandığı şikayetleri gelmektedir… Hatta geçenlerde şöyle bir duyum alındı: “Iğdır Valisi bir hasta için 112’yi aramış, personel bulamayınca İl Sağlık Müdürü  Ahmet Taş’ı aramış, ona da ulaşamamış galiba ve bahse konu hastanın  sevki yapılamadığı için hayatını kaybettiği söylenmektedir. Acaba bu söylenenler doğrumudur? Böylesine vahim ve kötü bir idare karşısında devletin Valisi ne yaptı acaba? Herhangi bir soruşturma başlattı mı.?
112 Acil Servis Başhekimi iken, çok başarılı bir iş yapmışçasına ödüllendirilerek İl Sağlık Müdür Yardımcılığına getirilen Dr. Bora Koç,  görevden alınan ve Aile Hekimliği çalışmasını büyük bir başarı ile yürüten  Dr. Mehmet Kum’un yarım bıraktığı görevi hangi seviyeye getirdi acaba? 
    Dr. Ahmet Oflas’ın  bıraktığı İl Sağlık Müdürlüğünden geriye ne kalmış bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, Amacı dışında kullanılamaz olan  Eğitim Sağlık Ocağı, amacı dışında kullanılarak İl Sağlık Müdürlüğüne  dönüştürülmüştür…  İl sağlık Müdürlüğüne yeni bina yapılması gerekirken, bu işle uğraşılmamakta, üstüne üstlük  amacı dışında kullanılamaz olan bir sağlık ocağı resmen işkal edilerek il sağlık müdürlüğüne dönüştürülmüştür…  
    Eski İl Sağlık Müdürü Hasan Buyruk, “yeşil kartla ilgili yolsuzluk yapılıyor, siyasi baskılarla yeşil kart alınmak isteniyor” dediğinde görevinden alınmıştı… Sonrasında Yeşil Kart  operasyonu gerçekleştirilmiştir… Oysa birileri bazı Muhtarlara bile Yeşil Kart verilsin diye diretiyormuş?  Bunu hiç duyan olmadı mı.?
    Sağlıkta yaşanan bazı gelişmelerden haberi olan Iğdır Valisi, bizden çok şey bilmesine rağmen, İl Sağlık Müdürüne senle çalışmak istemiyorum demiş olmasına rağmen, neden bugüne kadar herhangi bir işlem yapmadılar acaba? Sağlıkta ilgisizlik ve başıboşluk  yaşanırken, Siyasiler ve Vali ne yapıyor acaba?

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.