MEHMET NURİ GÜNEŞ BELEDİYEYİ DEVRALDI

Tarih : 2009-04-04 / Kategori : Genel Haber

    Iğdır Belediye Başkanı: “Mehmet Nuri Güneş, insan odaklı bir belediye sistemi kuracağız” dedi. 29 Mart seçimlerinin galibi olan DTP Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, Cuma günü itibari ile Belediyeyi Başkan yardımcısı Adnan Çöllü’den devraldı.

  Cuma günü itibari ile tebrikleri meclis üyeleri ile birlikte kabul eden Mehmet Nuri Güneş, akşam ise Belediye Müdürlerinden brifing aldı.
    Belediye personeli ile Salon Bahu da bir araya gelen Mehmet Nuri Güneş, insan odaklı bir belediye sistemi kuracağız dedi. Güneş sözlerine şöyle devam etti ”80 küsür yılda Iğdır da kimler geldi kimler geçti. İlimiz ilk defa bir değişim yaşıyor. Iğdır bu yönetim süresince köy ile kent arasında gidip gelmiştir. Iğdırlı olup ta çağdaş düşünen insanlarımız Iğdır için ne yaptı şimdiye kadar. Iğdır’ın kaderini seçimden seçime sıkıştırılmak istenmektedir. Kürt geldi Azeri gitti biz bu anlamı yıkacağız. Bu çirkin söylem seçimden seçime devreye girmektedir. Eğer ben seçilirsen bu söylemi değiştireceğimi söyledim. Sizler buna şahit olacaksınız. Biz insan odaklı insana hizmet eden bir anlayış ile belediyeyi yöneteceğiz. Bizlerin elbette siyasi düşünceleri vardır. Ama iş belediyeye gelince iş değişir. Siz belediye çalışanları, bizler dürüst çalışana, emeği ile çalışana saygı göstereceğiz. Yaptığımız denetimlerde yoldan çıkanlara da diyeceğimiz bir şey olmaz.10 yıldır gelmeyenler var, ölüyse bildirin. Buna nasıl maaş ödeniyor. 7 ay maaş alamayanınız var, bir maaş ile araba binenlerde var, tabiî ki bunları sorgulayacağız ve teşhir edeceğiz. Meclis toplantılarını yer müsait olduğu zaman katılımcı ve denetleyici bir ruh ile halkımızın denetimine açacağız. İnsanın alnına Kürt Azeri yazmaz. İnsan olarak dünyaya gelmiştir. Yönetimde duygusallığa yer yok. Her şeyimiz şeffaf olacak. Basında bizleri adım adım takip etsin. Bizlerin yumuşak karnı yoktur. Ben alnım açık  geride beyaz bir sayfa bırakacağım” dedi.
    Iğdır Belediye Başkanı Meclis üyelerini belediye personeline tek tek tanıttıktan sonra belediye personeli ile tek tek tokalaştı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.